Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 1. 2018,
18.41

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Luis Ortiz Deontay Wilder boks Joseph Parker Anthony Joshua

Nedelja, 14. 1. 2018, 18.41

6 let, 3 mesece

Obeta se vroč marec v težki kategoriji

Anthony Joshua dobil nasprotnika, ki mu sporoča: Šokiran boš! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Anthony Joshua | Foto Reuters

Foto: Reuters

Zdaj je tudi uradno. Anthony Joshua bo 31. marca v Cardiffu branil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji proti Josephu Parkerju. Šlo bo za prvi dvoboj dveh svetovnih prvakov težke kategorije na britanskih tleh. Anglež ima v lasti pasove v različicah IBF, WBA in IBO, Novozelandec pa je prvak v WBO.

"Taki dvoboji niso lahki iz psihološkega vidika, saj je veliko na kocki. Spoštujem Parkerjevo ekipo, ki je sprejela tak izziv. Komaj čakam, treningi so že v polnem teku, verjamem, da bo ta težko pričakovani datum prišel, kot bi trenil," pravi še neporaženi 28-letni angleški razbijač (20-0), ki je svetovni prvak postal aprila 2016, ko je premagal Američana Charlesa Martina.

V tem času je še štirikrat uspešno obranil pas, med drugim se je v preteklem letu udaril tudi z legendarnim Vladimirjem Kličkom in ga po nepozabnem dvoboju na Wembleyju s tehničnim nokavtom porazil v 11. rundi.

Kdo bo zmagal?

  • Anthony Joshua
    82,61 %
    76 glasov
  • Joseph Parker
    17,39 %
    16 glasov
Oddanih 92 glasov

Najtežji tekmec do zdaj?

Stoodstotno statistiko ima še vedno tudi dve leti mlajši Parker (24-0), ki je odločen, da šokira svet in zaustavi pohod Angleža. "Joshua bo šokiran. Še pred nekaj meseci se je smejal in govoril, da ga ne skrbi mali fant z Nove Zelandije, zdaj bo izvedel, zakaj bi ga moralo skrbeti. Končno bo svet videl, ali je Joshua sposoben preživeti močen udarec," je optimističen boksar iz Južnega Aucklanda in dodaja: "Svet potrebuje samo enega šampiona."

Deontay Wilder si že dalj časa želi Joshuo, a naprej bo moral premagati Kubanca. Ne bi smel imeti preveč težav. | Foto: Getty Images Deontay Wilder si že dalj časa želi Joshuo, a naprej bo moral premagati Kubanca. Ne bi smel imeti preveč težav. Foto: Getty Images

Marca na delu tudi Wilder

V težki kategoriji obstaja še svetovni prvak po različici WBC, ki si ga že dolgo lasti Američan Deontay Wilder. Ta bo marca še sedmič branil naslov najboljšega proti kubanskemu veteranu, 38-letnemu Luisu Ortizu.

Ne spreglejte