Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 3. 2009,
18.37

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 25. 3. 2009, 18.37

8 let, 2 meseca

Aljaž Pegan odpovedal nastop na EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski telovadec Aljaž Pegan je danes zaradi še ne dovolj sanirane poškodbe hrbta odpovedal nastop na bližnjem evropskem prvenstvu v športni gimnastiki, ki bo od 2. do 5. aprila v Milanu.

Vodstvo moške reprezentance se je zato odločilo, da bo po odpovedi Pegana mesto v reprezentanci za EP dobil Žiga Šilc. Peganu poškodba hrbta nagaja že lep čas, zaradi nje je bil tudi ob nastop na minulem decembrskem velikem finalu svetovnega pokala dveh sezon v Madridu, na uvodu v letošnjo sezono v Montrealu pa je poškodbo obnovil tik pred finalnim nastopom. Čeprav se je z drugo oceno kvalifikacij uvrstil v finale, je nato tik pred zdajci nastop odpovedal, saj so bile bolečine prehude.

"Poškodba še ni sanirana, zato mi ni preostalo drugega, kot da odpovem nastop, saj se mi ne bi uspelo dovolj dobro pripraviti. Tako bom, vsaj upam, sezono nadaljeval na svetovnem pokalu v Mariboru, ki bo od 17. do 19. aprila. Upam, da se bo do takrat poškodba povsem pozdravila," je povedal 34-letni telovadec Trnovega, dvakratni evropski prvak (1994, 2004) na drogu, ki tako ne bo branil bronaste kolajne z lanskega prvenstva stare celine v Lozani.

"Za zdaj me vse skupaj še preveč boli in če bi lahko ta teden normalno treniral, nastopa na EP ne bi izpustil. V nedeljo sem imel še zelo dober občutek in sem bil prepričan, da bom šel v Milano. A že v ponedeljek mi ni šlo po načrtih, bolečine so bile prehude, zato sem se po pogovoru s 'coachem' (Jože Mešl) odločil, da odpovem nastop. Bolje, da najprej do konca pozdravim poškodbo, saj se v nasprotnem primeru lahko še resneje poškodujem. Zdaj treniram po posebnem programu, hodim na terapije, delam posebne vaje in upam na najboljše," je še povedal Pegan. V evropsko prestolnico športa za leto 2009 bodo tako odpotovali Mitja Petkovšek, Sašo Bertoncelj, Alen Dimic, Rok Klavora, Žiga Britovšek in Žiga Šilc, medtem ko bodo v ženski ekipi tekmovale Adela Šajn, Saša Golob in Tjaša Kysselef.

Ne spreglejte