Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 9. 2010,
18.33

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 18. 9. 2010, 18.33

8 let, 5 mesecev

Aleš Borčnik izenačil državni rekord

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Ob 50.obletnici balinarskega društva Lokateks Trata je bil mednarodni turnir, na katerem je nastopila tudi slovenska reprezentanca. Zmagal je hrvaški državni prvak Trio iz Buzeta.

Na turnirju v škofjeloški dvorani na Trati je bilo doseženih kar nekaj odličnih izidov v tehničnih disciplinah. Blestel je slovenski reprezentant Aleš Borčnik, ki je v dvoboju za proti Saši Štularju v hitrostnem zbijanju dosegel 48/50 točk in na ta način izenačil svoj državni rekord v tej disciplini. Odličen rezultat je uspel tudi Anžetu Petriču in Rolandu Marčelji (Trio) v štafetnem zbijanju, saj sta 'potolkla' kar 56 krogel in tako le za tri točke zaostala za svetovnim rekordom Italijanov Maura Bunina in Michela Giordanina.

Slovenska reprezentanca, ki bo kmalu nastopila na evropskem prvenstvu v Črni gori, je igrala v kombinirali zasedbi, saj sta Jure Kjozjek in Anže Petrič branila klubske barve prvaka iz Buzeta. Jutri bosta Aleš Borčnik in Erik Petrič skupaj s sestrama Nino in Tadejo Sodec demonstrirala atraktivno disciplino štafetnega zbijanja na otvoritvi nove dvorane v Planini nad Ajdovščino.

Ob jubileju je domači klub nagradil tiste, ki so mu v petih desetletij stali ob strani in prispevali velik delež k razvoju, med njimi tudi Ivana Breznika, enaga od ustanoviteljev kluba. Loketeks Trata je doslej šestkrat osvojil naslov moštvenega državnega prvaka, zabeležil je dobre rezultate tudi na evropski ravni, Uroš Vehar in Damjan Sofronievski pa sta bila svetovna prvaka.

Ne spreglejte