Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
6. 10. 2012,
8.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Alen Šket ACH Volley

Sobota, 6. 10. 2012, 8.08

8 let

Alen Šket: Poškodba je hvala bogu za mano

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Alen Šket je bil eden tistih, ki mu v pretekli sezoni ni bilo prizaneseno s poškodbami. Po odpovedi reprezentančne akcije in popolni posvetitvi rehabilitaciji, naj bi bil zdaj povsem nared.

"Poškodba je hvala bogu za mano. Resnično upam, da se ne ponovi. S trenerjem zelo paziva, da nisem preveč obremenjen. Malce še čutim bolečine proti koncu tedna, ko se nabere nekaj treningov. Če bo tako ostalo celotno sezono, bom zelo zadovoljen," je dobrimi novicami začel izvrstni korektor, ki bo tudi v novi sezoni eden glavnih orožij ACH Volleyja. Že v pretekli je bil po rednem delu lige prvakov drugi po točkah za Christoferjem Agamezom. Na šestih tekmah (23 nizov) je zabeležil 129 točk, kar pomeni, da je vsak niz v povprečju dosegel 5.61 točke.

Odpoved pridružitvi reprezentanci pred kvalifikacijami pred EP je bila torej pravilna? !Vsekakor, tam bi moral začeti trenirati na 'polno' in kaj lahko bi se zgodilo, da bi situacijo z mojim kolenom poslabšal. S tem pa bi lahko postavil pod vprašaj tudi celotno sezono," je obrazložil Šket, ki pa bo Sloveniji, če bo seveda zdrav, na voljo prihodnje leto na dodatnih kvalifikacijah, kjer se bodo slovenski odbojkarji za EP udarili s Hrvati.

"Slabetu slepo zaupamo"

Zamenjavo na trenerskem stolčku pozdravlja tudi odbojkar iz Slovenske Bistrice. " Luka res zahteva od vsakega vseh 100%, je zelo angažiran in motiviran, zelo pa do izraza pride tudi njegova borbenost ob igrišču. Dela se res odlično, Luka ima svoj sistem in trdno stoji za njim. Mi mu slepo zaupamo. Verjamemo, da bomo letos zelo uspešni."

Šket si bo novi sezoni za nastop v prvi šesterki boril s francoskim prišlekom Moryjem Sidibejem, ki se je na pripravljalnih tekmah izkazal kot odlična okrepitev. "Mory je odličen igralec, poznam ga že iz mladinskih vrst. Tudi takrat je blestel. Pozdravljam, da imam močno konkurenco na tem igralnem mestu, saj se bom moral za nastop v prvi postavi, še kako potruditi."

Tudi ostale tri okrepitve mladi korektor vidi kot tiste prave in meni, da so v tej sezoni res sestavili odlično moštvo in lahko dosežejo marsikaj. "Vsi po vrsti so odlični odbojkarji, okrepitve v pravem pomenu besede. Mislim, da smo jih lepo sprejeli in se tukaj že počutijo kot doma. Tudi izven igrišča so se že izkazali kot odlične osebe, tako da ja, vse je tako kot mora biti."

Najprej priti iz skupine potem pa…

Na koncu nismo mogli mimo ciljev. Šketa nismo spraševali o ciljih v državnem prvenstvu, pokalu in ligi MEVZA, zanimalo nas je, kakšen dosežek v ligi prvakov bo zadovoljiv njegove apetite. "Najprej je cilj priti iz skupine in se uvrstiti med TOP 12 ekip. V skupini imam povsem realne možnosti, Macerata je morda še korak pred nami, ostala dva nasprotnika pa smo sposobni premagati. Nato pa bo vse odvisno od žreba. Z malce sreče bi lahko ponovno zaigrali na zaključnem turnirju."

Ne spreglejte