Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 3. 2008,
19.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 22. 3. 2008, 19.05

8 let

ACH Volley pokalni prvak Slovenije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odbojkarji ACH Volleyja so v finalu slovenskega pokala zanesljivo premagali domači Salonit Anhovo s 3:0 (12, 18, 23).

Odbojkarji ACH Volleyja so po pričakovanju osvojili svoj tretji in drugi zaporedni slovenski pokalni naslov. V svojem četrtem finalu so premagali s sedmimi naslovi najuspešnejše moštvo tega tekmovanja Salonit in to v njegovi dvorani, s čimer so nekoliko pokvarili praznovanje 60. rojstnega dneva kanalske odbojke. Z zanesljivo zmago, občutno so bili boljši v vseh elementih igre, so državni prvaki še enkrat dokazali, da so po kakovosti trenutno daleč pred drugimi slovenskimi moštvi.

Gorenjci so takoj prevzeli pobudo. S točko Jasmina Čuturiča in blokom Delana Thomasa so povedli z 2:0, prednost dveh točk pa držali vse do prvega tehničnega odmora (8:6). Po njem pa so prišli odločilni trenutki prvega niza. Na servis je prišel Čuturič, domači niso našli odgovora na njegove začetne udarce. Pri sprejemu so se napake vrstile, posledica tega pa je bilo deset zaporednih točk Blejcev (Čuturič je v 11. servisu žogo poslal v mrežo), ki so si z vodstvom 18:7 praktično že zagotovili vodstvo z 1:0.

Odpor Salonita le v zadnjem nizu

Čeprav se je premoč favoritov nadaljevala, pa je polna dvorana (obe moštvi sta imeli glasno spodbudo) v drugem nizu le videla boljši odpor Kanalcev, ki so vendarle nekoliko izboljšali sprejem. Vodili so z 1:0 in 3:2 (to je bilo njihovo edino vodstvo na tekmi), nato pa tekmecu dovolili štiri zaporedne točke, zaostali, zaostanka pa do konca niso nadoknadili. Prvi dve zaporedni točki so nanizali šele sredi niza, ko so se približali na 14:16, toda nato so gosti dodali plin, s šestimi zaporednimi točkami povedli 22:16 in brez posebnih težav povišali vodstvo.

A tudi v nadaljevanju po zanesljivi prednosti niso popuščali. Z lahkoto so hitro povedli z 8:3, nato pa si vendarle dopustili obdobje slabše igre, za kar imajo seveda zaslugo tudi borbeni gostitelji, ki so se počasi bližali in tekmeca ujeli na 22. točki. To pa vendarle ni bilo dovolj za izkušene Blejce, ki so bili v končnici bolj zbrani, izkoristili že prvo zaključno žogo in se po uri in 20 minut zasluženo veselili po zmagi v srednjeevropski ligi druge letošnje lovorike (pokal je zmagoslavno dvignil Matija Pleško).

Posebna žirija je za najboljšega libera finala razglasila Sebastjana Škorca, napadalca Mitjo Gasparinija, podajalca Roka Satlerja (vsi ACH Volley), za najboljšega centralnega blokerja pa domačega Brazilca Roberta Carlosa Purificacaa.

Ne spreglejte