Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
10. 3. 2010,
23.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 10. 3. 2010, 23.05

8 let

ACH Volley po loteriji z vstopnico za Poljsko

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odbojkarji ACH Volley so na povratni tekmi končnice šesterice v ljubljanskem Tivoliju s 4:1 v nizih porazili avstrijski Hypo Tirol in se tako uvrstili na F4 lige prvakov.

Prvo tekmo slovensko-avstrijskega obračuna končnice šesterice so v Innsbrucku prepričljivo dobili odbojkarji Hypa (3:1). Tokrat pa je četa Glenna Hoaga prikazala popolnoma drugačno predstavo in si po zlatem nizu prigarala vstopnico za zaključek turnirja četverice, ki bo na Poljskem. Našim asom bodo na F4 delali družbo še italijanski Trentino, gostitelj Belchatow in moskovski Dinamo.

Pred nabito polnim "TiVolleyem", ki je bil razprodan že pred tedni, so naši prvaki začeli tekmo izjemno, saj so gostje s Tirolske do prvega tehničnega odmora dovolili zgolj štiri točke (8:4). V nadaljevanju so igro samo še stopnjevali, predvsem po zaslugi kapetana Flajsa, ki je izvrstno serviral, v napadu pa je dirigentsko palico izvrstno vihtel organizator igre Dejan Vinčić. Odlično je razigraval soigralce in Blejci so avstrijske prvake rešetali iz vseh položajev. Kot pa smo od kapetena Flajsa in soigralcev že navajeni, visoke prednosti niso znali zadržati ter Hypu dovolili zmanjšati zaostanek na zgolj -2 (16:18). A bojazen pred dramatično končnico je bila tokrat odveč. Na sceno je stopil v prvem nizu neustavljivi mladi Estonec Venno, ki je z dvema asoma in uspešnima napadoma ACH Volley popeljal do vodstva z 1:0 (25:20).

Sodnik povzročil mrk v oražno-vijolični ekipi

Drugi niz so slovenski prvaki začeli uspešno in povedli s 3:1, nakar je francoski sodnik sodil dvomljivo žogo (dotik v bloku), na začudenje vseh v avstrijsko korist. Zmedo v vrstah Blejcev so s pridom izkoristili Dunajčani, ki so najprej izid izenačili, na prvi tehnični odmor pa odšli celo z dvema točkama prednosti (8:6). Tudi v nadaljevanju se četa Glenna Hoaga ni zbudila in zaostanek se je samo povečeval. Niti bučna publika, ki je ves čas glasno navijala, niti kanadski strokovnjak s pol minutnimi odmorom nista uspela preprečiti Hypu, da pride do tako želenega niza v gosteh (25:19). To je že pomenilo, da so varovanci slovaškega trenerja Chrtianskyga z eno nogo že na zaključnem turnirju četverice, a s tem se niso strinjali naši odbojkarji.

Joker s klopi Šket ohranil upanje

Tretji niz, ki so ga odbojkarji z Bleda morali nujno dobiti, je postregel z zelo izenačeno in borbeno igro na obeh straneh. Nobeno od moštev si ni priigralo več kot ene točke prednosti. Takšno igro smo lahko spremljali vse do izida 11:11, potem pa so Blejci na krilih Šketa, ki je zamenjal Estonca Venna na mestu korektorja, stopili na plin in dosegli štiri zaporedne točke in tako na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk (16:13). Kot se je na koncu izkazalo, je to pomenilo tudi odločilno prednost, saj Hypu igralci ACH Volleyja niso dovolili, da se približajo. Še več, na koncu so niz dobili s 25:20.

Blejski zid za tivolsko loterijo

Z izvrstno igro so slovenski prvaki nadaljevali tudi v četrtem nizu. Publiko so na noge spravljali predvsem z neprebojnimi blokom (v tem nizu kar 10), ki je res deloval brezhibno. Avstrijski odbojkarji so delovali na drugi strani povsem nebogljeno in do drugega tehničnega odmora so že gledali v hrbet Blejcem s sedmimi točkami zaostanka (9:16). Visoka prednost je zadostovala in Blejci so tudi četrti niz obrnili sebi v prid (25:19). Na vrsti je bil tako imenovani odločilni zlati niz.

Ta se je, kot se za "loterijo" spodobi, začel zelo nervozno. Nekoliko manj živčnosti je bilo na strani Hypa, ki je na prvi tehnični odmor odšel z dvema točkama prednosti. V nadaljevanju so na krilih izjemne publike znova na sceno stopili igralci v oranžno-vijolični opravi. Blok, servis in res požrtvovalna igra v polju so Blejce pripeljali do prednosti z 12:9. Niti minuta odmora gostujočega trenerja ni pomagala in po bloku Pajenka so Blejci odločujoči niz dobili s 15:10 in posledično pravico do nastopa na zaključnem turnirju četverice. Ob navdušenju 4000 glave množice se je slavje lahko začelo.

Ne spreglejte