Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 6. 2009,
9.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 6. 2009, 9.13

8 let

Zmaga Kraglja na četrti dirki za EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na četrti dirki za EP v motokrosu razreda Open v Dolini pod Kalom se je med 29 tekmovalci iz devetih držav najbolje znašel Slovenec Sašo Kragelj.

Že kvalifikacije so nakazale favorite za zmago. Jaka Može (AMD Trebnje) je postavil najhitrejši čas kroga, tik za njim je bil Kragelj (Geodrill racing) in kot tretji Hrvat Marko Leljak. Od Slovencev so nastopili še Damjan Smrekar (AMD Šentvid pri Stični), ki je imel osmi čas, ter Toni Mulec (MK Slovenj Gradec), Matej Žvan (ROLUM racing team), Borut Koščak (AMD Šentvid pri Stični), Theo Urbas (AMD Slovenske Konjice), Aleksander Žafran (Geodrill racing), Kristijan Tadič (MTD racing), Robert Kavšek (AMD Šentvid pri Stični), Andrej Rus (AMD MC Sport), Alojzij Fortuna (NIX moto klub Semič) in Igor Pancar (AMD Šentvid pri Stični).

Štart prve vožnje je dobil Kragelj,a kanček nepazljivosti ga je stal prvega mesta za tri kroge. Rus Tonkov je izkoristil Kragljevo nepazljivost v levem ovinku zadnje tretjine proge in se po notranji strani ovinka izmuznil v vodstvo. Kragelj je odgovoril z napadom in po treh krogih spet prevzel vodstvo. Takoj za Kragljem je bil kmalu še en star maček motokrosa Hrvat Nenad Šipek (Hrvaška), ki pa temu ritmu ni zmogel slediti. Može se je moral prebijati po ne najboljšem startu, medtem ko je dobro letošnjo formo prikazal Leljak, ki se je prav tako kot Može letos udeležil vseh dirk tega prvenstva.

V drugi vožnji je Kragelj spet povedel in tokrat brez napake opravil vseh 30 minut in dva kroga ter zmagal povsem brez konkurence. Tonkov je še enkrat skušal slediti zmagovalcu, vendar do cilja na drugem mestu. Še en zelo dober rezultat pa si je po drugem mestu v prvi vožnji tokrat s tretjim privozil Bartoš. Može je še z enim neposrečenim startom zabeležil četrto mesto, peti pa je bil Šipek. Leljak je v tej vožnji napravil napako in moral zelo garati, da je pripeljal na deveto mesto. Ti tekmovalci so dobili odličja in praktične nagrade.

Ne spreglejte