Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 11. 2013,
21.08

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 21. 11. 2013, 21.08

8 let, 5 mesecev

Zadnja dirka sezone: Vettel napada rekord, Webber bo vzel slovo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V nedeljo se bo z dirko za veliko nagrado Brazilije končalo letošnje svetovno prvenstvo formule ena. Sebastian Vettel bo napadel deveto zaporedno zmago, Mark Webber bo odpeljal zadnjo dirko v F1.

Letošnja dirka v Interlagosu pa ne pomeni samo konca zanimive sezone, v kateri sta prevladovala štirikratni prvak Sebastian Vettel in njegovo moštvo Red Bull, temveč tudi konec nekega obdobja v formuli ena. Naslednja sezona namreč prinaša obilico tehničnih novosti, v Braziliji bomo tako zadnjič slišali hrumenje osemvaljnih motorjev, kariero v formuli ena končuje avstralski veteran Mark Webber, številni dirkači bodo menjali moštva … Za marsikoga bo torej VN Brazilije čustvena dirka.

"Za zdaj se ne počutim nič drugače, nedeljsko dirko pričakujem kot vsako drugo, bo pa po njej, ko bom stopil iz dirkalnika nekaterih stvari konec," pred svojo 217. dirko v karieri formule ena pravi Webber, ki si za konec želi doseči dober rezultat in je prepričan, da je pri 37 letih še vedno dovolj močan: "Še vedno mislim, da vozim dobro, ne bi pa rad vztrajal predolgo, do trenutka, ko ne bi več vozil dobro. Marsikaj bom pogrešal, ampak zagotovo ne bi odšel, če ne bi bilo tudi stvari, ki jih bom z veseljem pustil za seboj. Če bi bilo več pozitivnih kot negativnih, bi ostal."

Avstralec je z zadnjo izjavo morda namignil tudi na ne najbolj prisrčen odnos z moštvenim kolegom Vettlom, a mladi Nemec, štirikratni svetovni prvak, ki bo v nedeljo napadel rekordno deveto zaporedno zmago, pravi, da so bila nesoglasja med njima v medijih predstavljena huje, kot so bila v resnici. "Na osebni ravni seveda nimava najboljšega odnosa, na poklicni ravni pa sva sodelovala zgledno. Oba sva se močno trudila, da bi izboljšala dirkalnik, dejstvo, da Marka prihodnje leto ne bo več z nami, je velika izguba tako za moštvo kot zame. Veliko sem se naučil od njega," pravi Vettel, o morebitnem načrtu, da bi moštvenemu kolegu v nedeljo odstopil zmago, pa: "Mark je športnik, zato noče, da bi mu kdo karkoli poklonil."

Ne spreglejte