Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Torek,
18. 9. 2012,
12.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 18. 9. 2012, 12.51

8 let

"Zabavam se, ko na moj motor tlačijo druge dirkače"

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Alvaro Bautista, ki si je v Misanu pridirkal prve stopničke v kraljevskem razredu, se dobro zaveda, da mu po eni fantastični dirki še ne pripada poslednji MotoGP prototip za 2013.

Za prvenstvo 2013 so že razdeljeni MotoGP motocikli v vseh treh tovarniških ekipah Yamahe, Honde in Ducatija, prav tako so rezervirana mesta tudi pri zasebni Yamahi, zasebnem Ducatiju in pri enem Hondinemu zasebniku Luciu Cecchinellu. Prost ostaja le še sedež na Hondi RC213V, s katerim upravlja Fausto Gresini, za katerega trenutno dirka Alvaro Bautista.

Španec želi nadaljevati svojo dirkaško zgodbo pri italijanski ekipi: ''Na zadnjih dirkah smo imeli probleme z vzmetenjem, saj smo edini, ki uporabljamo vzmetenje Showa in zato nimamo nobene primerjave. Včasih smo se izgubili, a smo skušali doseči najboljše. Pretekli vikend smo se odločili za drugačne nastavitve in smo bili konkurenčnejši in kar je najpomembneje – spet sem užival. Sedaj imamo dobro smer za delo v prihodnosti. Zagotovo se mi bo sedaj, ko sem dosegel dober rezultat na dirki, lažje pogovarjati o prihodnosti v ekipi. Res je, da ena dirka ne more odločiti tvoje prihodnosti, moraš se ozreti na celotno delo, ki je za teboj.''

Bautista pa sploh ne skrbi poročanje medijev, ki so na njegov motocikel za prihodnjo sezono posadili že marsikaterega dirkača: ''Zelo zabavno je, ker so pred dvema dirkama ljudje govorili, da je dirkač 'podpisal' za Fausta, naslednji dan pa je podpisal za drugo ekipo. Nato je nek drug dirkač 'podpisal' s Faustom in naslednji dan je tudi on podpisal z drugim moštvom. Ljudje govorijo neumnosti, ker še ni nič odločeno. Realnost je takšna, da hočem jaz ostati z njimi in Fausto hoče, da ostane z menoj. Pogovarjamo se o finančnih vidikih in vse o motociklu. V tem trenutku še ni nič jasnega, a upam, da bomo razčistili situacijo v naslednjih tednih.''

S poltovarniško Hondo Fausta Gresinija so v zadnjem času povezovali Bena Spiesa in Andreo Iannoneja, nato pa sta oba podpisala za Pramac Ducati. V igri za poslednji MotoGP prototip naj bi ob Bautisti bila resna kandidata še Jonathan Rea in Scott Redding.

Ne spreglejte