Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 11. 2013,
18.29

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 2. 11. 2013, 18.29

8 let, 5 mesecev

Webber pred Vettlom in Rosberg pred Hamiltonom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Štartna mesta za nedeljsko dirko formule ena v Abu dabiju so razdeljena, s prve vrste se bosta pognala dirkalnika Red Bull, z druge Mercedesa, sta pa bila v obeh moštvih hitrejša t. i. druga dirkača.

"Ta konec tedna se za nas odvija dokaj gladko, prizorišče zaradi spreminjajočih se temperatur ni najenostavnejše. Dirkamo zvečer in ponoči, zato moramo biti pozorni na spreminjajoče se razmere, tako mi dirkači kot tudi inženirji," je po osvojenem drugem "pole positionu" v sezoni in 13. v karieri razlagal Mark Webber: "Začetek prvega in drugega dela kvalifikacij ni bil najboljši, a smo naredili nekaj sprememb na dirkalniku in sem se lahko bolj sprostil. Poskušal sem izboljšati vožnjo na določenih sektorjih steze, kjer je bil hitrejši Sebastian, hkrati pa obdržati hitrost v sektorjih, kjer sem bil boljši jaz. Uspelo mi je, zadovoljen sem s kvalifikacijami in veselim se jutrišnje dirke."

Tudi drugi Red Bull bo jutri začel s prve vrste, Sebastian Vettel bo sedmo zaporedno zmago napadal z drugega štartnega mesta: "V začetku kvalifikacij je Mercedes izgledal zelo močan, tako Lewis kot Nico sta bila hitra, čeprav tudi midva z Markom nisva ravno počivala. V tretjem delu kvalifikacij smo le uspeli najti nekaj več. Mark je odpeljal odličen krog brez napak in si zasluži 'pole'. Jaz bi morda lahko naredil več, vprašanje pa je, če bi bilo dovolj za prvo mesto. Čestitke Marku, za nameček pa je to odličen uspeh za moštvo. Tudi jutri se lahko nadejamo dobrega izida."

Drugo štartno vrsto sta zasedla Mercedesa, je bil pa Nico Rosberg hitrejši od Lewisa Hamiltona, sicer zmagovalca Abu Dabija leta 2011. "Veseli me, da je za nami še ena pozitivna sobota, imam priložnost, da jutri vknjižimo lepo število točk, ki so pomembne za konstruktorsko prvenstvo. Moj krog v tretjem delu kvalifikacij ni bil ravno izvrsten, ampak prav veliko možnosti za izboljšanje izida tako ali tako nisem imel. Mark in Seb sta bila prehitra, da bi lahko računali na prvo štartno vrsto."

Nedeljska dirka za veliko nagrado Abu Dabija se bo začela ob 14. uri-

Ne spreglejte