Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
27. 9. 2018,
19.00

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Valentino Rossi MotoGP

Četrtek, 27. 9. 2018, 19.00

5 let, 6 mesecev

Valentino Rossi meni, da ni njegova naloga reševati težave

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
Valentino Rossi

Motociklist Valentino Rossi v zadnjem času ne dosega rezultatov, kot jih je bil vajen v preteklosti. Italijana pa že skrbi tudi za prihodnost in tega v svojih izjavah ne skriva. Rossi je znova okrcal svoje mehanike, ki jim nikakor ne uspe najti pravih nastavitev.

Nov motocikel ga ni prepričal

Valentino Rossi je spregovoril po zadnji dirki v Aragonu, kjer je zasedel zanj skromno osmo mesto in tako z Yamaho nadaljujejo slabo obdobje, ki je njihovo najdaljše v zgodovini MotoGP. Preizkusil je že tudi motocikel za prihodnje leto, a je po prvih testiranjih ugotovil, da se ta ne razlikuje dosti od starega.

"Poskusil sem prvo verzijo motorja za leto 2019, vendar mislim in upam, da to ni končna verzija, saj so le manjše spremembe in je zelo podoben staremu. Upam, da bodo nadaljevali delo," je povedal 39-letni Rossi.

Valentino Rossi
Sportal Valentino Rossi tako slabega rezultata ni dosegel že 12 let

Valentino Rossi | Foto: Reuters Foto: Reuters

"Težave so po mojem mnenju na več področjih"

Predvsem ga skrbi, da je Yamaha včasih že veliko prej pripravila motocikel, a zadnji dve leti ni tako. "Na žalost na testiranju nismo preizkusili veliko stvari za prihodnje leto," je povedal devetkratni svetovni prvak, ki meni, da on ni v ekipi za to, da rešuje težave, ampak so zato inženirji.

"Moje delo ni, da povem, kakšen motor potrebujemo in kako naj spremenimo šasijo. Jaz jih moram opozarjati na težave. Zelo velike težave imamo med razmerjem med motociklom in pnevmatiko, še posebno z zadnjo pnevmatiko. Torej to je tisto, kar jim poskušam dopovedati. Težave so po mojem mnenju na več področjih - elektronika, motor … Ne vem, oni morajo to vedeti. Jaz lahko samo svetujem. Vsakokrat jim povem isto."

Marc Marquez
Sportal Marquez z novo zmago še bolj ušel zasledovalcem

Valentino Rossi | Foto: Vse skupaj traja že več kot eno leto

Maverick Vinales je priznal, da na zadnji dirki v Aragonu ni imel nobenih pričakovanj, še manj pa motivacije. Tudi Rossi je omenil, da je v tej situaciji težko ostati motiviran.

"Situacija je težka, ker vse skupaj traja že eno leto. Zdaj je še huje, ker so naši nasprotniki, še posebej Honda, Ducati in Suzuki, korak pred nami. Malo sem hitrejši kot lani, ampak lani sem bil poškodovan. To leto sem v dobri formi in tudi motocikel je isti."

"Lani sem dirko (v Aragonu) končal na petem mestu, to leto sem bil osmi, Marquez in Dovizioso pa sta bila deset sekund hitrejša. V tem položaju, glede na to, da smo vrhunska ekipa, je težko najti motivacijo, če se boriš za prvo deseterico."

Jorge Lorenzo
Sportal Lorenzo do tretjega "pole-positiona" v sezoni, Rossi razočaran
Ne spreglejte