Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 3. 2008,
18.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 30. 3. 2008, 18.37

8 let

Uvod DP v motokrosu Kraglju in Jerneju Irtu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Vrtojbi so motokrosisti začeli letošnje tekmovanje za državno prvenstvo Feroda Celje.

Na prvi dirki je v razredu open slavil Sašo Kragelj (Geodrill RT), v razredu do 125 ccm pa je bil najboljši Jernej Irt (Sitar racing).

Dirke se je udeležilo rekordnih več kot 100 tekmovalcev. Ker je tekmovanje štelo tudi za pokal Alpe Adria, je nastopilo veliko dirkačev iz tujine, največ jih je prišlo iz sosednje Italije. Dirka je potekala v petih kategorijah. Proga se je izkazala za težko in nevarno, saj so se nekateri od številnih padcev na žalost končali s poškodbami. Najhuje jo je skupil Matevž Irt (Sitar racing), ki se zadnja leta ob pričetku sezone kar ne more znebiti smole. Na jutranjem treningu je padel in si zlomil ključnico. V bolnišnici je končal tudi povratnik po poškodbi, veteran Janez Juhant (AMD Feroda). Potem ko je vodil vse od starta, je proti koncu dirke zletel s proge in si poškodoval gleženj.

Veterani so se na dirki pomerili prvi in s tem začeli novo sezono. Po Juhantovem nesrečnem padcu je v prvi vožnji prešel v vodstvo državni prvak Andrej Rus (AMD Orehova vas) in zmagal. Rus je suvereno dobil tudi drugo vožnjo in na uvodu nove sezone vknjižil poln izkupiček petdesetih točk.

V odprtem razredu se je po napovedih pri vrhu odvijal dvoboj Jake Možeta (AMD Trebnje) in državnega prvaka Saša Kraglja (Geodrill RT). Može je startal najbolje in nekaj časa vodil. Kragelj mu je bil vse bliže, dokler ni Može storil napake in zaostal, Kragelj pa je prevzel vodstvo in prepričljivo zmagal. Tudi v drugo sta bila na startu najhitrejša Može in Kragelj. Skupno zmago je osvojil Kragelj, Može pa je bil drugi. Na tretjem mestu je konkurente odprtega razreda presenetil Klemen Gerčar (AMD Feroda), ki je tokrat šele prvič nastopil v tem razredu. V drugi vožnji je Možeta za trenutek celo prehitel, vseeno pa slednji na koncu ni dopustil presenečenja.

Najhitrejši je bil aktualni državni prvak Jernej Irt

V razredu do 125 kubičnih centimetrov se na startni rampi že dolgo ni zvrstilo toliko tekmovalcev, kot jih je prišlo v Vrtojbo. Najhitrejši je bil aktualni državni prvak Jernej Irt (Sitar racing), ki mu je bratova poškodba očitno dala še dodatno motivacijo za novo zmago. V prvi vožnji je imel pred konkurenti ogromno prednost. Drugi je bil Klemen Gerčar (AMD Feroda), tretji pa domačin Deni Ušaj (GAS Vrtejba). Med najhitrejšimi na startu je bil tudi Theo Urbas (MK Notranjska), ki je bil po prvi vožnji na nehvaležnem četrtem mestu. Vseeno pa ni ostal praznih rok, saj je dobil nagrado za najlepši skok dneva. V drugo je bil Jernej Irt znova nepremagljiv. Sledil mu je Klemen Gerčar, tretje mesto pa je zasedel Peter Tadič (MTD racing). Irt se je veselil tudi skupne zmage na prvi dirki, Gerčar je bil drugi, Peter Tadič pa tretji.

Razreda podmladek in člani do 85 kubičnih centimetrov bosta letos združena v eno kategorijo, kar pomeni tudi večjo konkurenco. V prvi vožnji se smoli ni izognil tudi najmlajši član družine Irt, Peter (Sitar racing). Sprva je prepričljivo vodil, v petem krogu dirke pa je odstopil in izpadel iz boja za dobro uvrstitev. Zmagal je Dejan Zver (TRK Tajfun), drugi je bil Jaka Juvan (Geodrill RT), trojico pa je zaključil Miran Kovačič (AMD Trebnje). Irt je v drugi vožnji zmagal, skupno zmago je dosegel Dejan Zver. Med najmlajšimi tekmovalci v razredu podmladka do 65 ccm Nick Škorja (TRK Tajfun) nadaljuje s prevlado iz pretekle sezone.

Ne spreglejte