Tim Gajser obtičal v blatu Indonezije

Motokrosiste ta konec tedna čaka druga preizkušnja svetovnega prvenstva. A Timu Gajserju in druščini ne gre vse po načrtih, v indonezijskem Pangkalu Pinangu so zaradi močnega dežja morali spremeniti urnik tekmovanj, odpovedali pa so za danes predvidene kvalifikacije.

Tim Gajser in preostala karavana motokrosa so v Indoneziji.

Tim Gajser in preostala karavana motokrosa so v Indoneziji. Foto: Grega Valančič/Sportida

Pangkal Pinang je novo prizorišče v koledarju SP v motokrosu in predstavlja zanimiv izziv za vse dirkače, saj ga nihče ne pozna; a ob prvencu prireditelji niso imeli sreče z vremenom. Močno deževje je dodobra namočilo progo in jo poškodovalo, tako da so danes dirkači opravili le po en prost trening v razredih MXGP in MX2, prvo vožnjo (druga bo v nedeljo) pa so po predvidenem urniku odpeljale ženske v razredu WMX.

V nedeljo bodo skušali tekmovanje izvesti po predvidenem urniku, v elitnem razredu MXGP, kjer najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser v Indoneziji nastopa kot drugi v skupnem seštevku, sta starta načrtovana za 7. in 10. uro po slovenskem času.

Tim Gajser je bil na edinem treningu 14.

Na edinem prostem treningu, ki so ga izvedli pred težavami z blatno progo, je bil v Gajserjevem razredu najhitrejši Britanec Shaun Simpson (Yamaha) pred Nizozemcem Jeffreyjem Herlingsom (KTM) in Francozom Romainom Febvrejem (Yamaha). Za njimi se je uvrstil zmagovalec uvodne dirke v Katarju prejšnji teden Italijan Antonio Cairoli (KTM), svetovni prvak Gajser (Honda) pa je trening končal s 14. časom.

Branilec naslova je imel sicer na prvi dirki v Katarju nekaj zdravstvenih težav, viroza mu je pobrala precej moči, vseeno pa si je za Cairolijem privozil drugi mesto. Pred začetkom dogajanja v Indoneziji je bil po zagotovilih iz njegovega tabora povsem nared in zdrav.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano