Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 8. 2009,
21.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 1. 8. 2009, 21.27

8 let

Sedemkratni prvak zadovoljen s prvimi vožnjami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sedemkratni svetovni prvak Michael Schumacher je sila zadovoljen po petkovem testiranju Ferarrija F2007. V Mugellu je najhitrejši krog odpeljal s časom 1:23,736.

Glede na to, da se je 40-letni Nemec na formulo ena privajal z zastarelim dirkalnikom iz leta 2007 - nanj so sicer namestili gladke pnevmatike, ki jih uporabljajo v GP2 -, so kakršne koli smiselne primerjave o njegovi hitrosti praktično nemogoče. Pa vendar je najhitrejši krog na dirkališču v Mugellu odpeljal v minuti 23 sekundah in 736 stotinkah, kar je bolje od testnega dosežka Felipeja Masse, ki je z najnovejšim modelom F60 januarja letos na tej stezi dosegel "le" 1:23,981.

Te primerjave seveda ne morejo biti nikakršno merilo, kot zanimivost pa se da vseeno primerjati razliko med dirkalnikoma F2007 in F60. V Barceloni je Felipe Massa na dirki leta 2007 najhitrejši krog odpeljal v času 1:22,680, letos pa je na VN Španije zmogel 1:23,089. Rubens Barrichello, ki je bil letos v Kataloniji z Brawnom najhitrejši, je postavil čas 1:22,762. Razlike v hitrosti dirkalnikov iz leta 2007 in današnjimi so torej minimalne.

"Fantastično je bilo znova sedeti v dirkalniku F1, pa čeprav gre za model iz leta 2007," je po prvem testu po lanskem aprilu povedal Schumacher in poudaril, da je primerjava z aktivnimi dirkač v tem trenutku popolnoma nemogoča ter dodal: "Po nekaj krogih sem že dosegal konstantne čase, zato sem lahko zelo zadovoljen, vseeno pa bo treba počakati na to, kako se bo na vse skupaj odzvalo telo."

Ferrari še vedno čaka na odgovor Fie in ekip formule 1, katerim je pred dnevi poslal prošnjo za začasno prekinitev prepovedi testiranj. S tem bi Schumacherju omogočili normalno privajanje na nov bolid, ki je zaradi sprememb tehničnih pravil povsem drugačen od tistih, s katerimi je Nemec osvajal naslove prvakov. Kärpenčan ima sicer na voljo simulator, a v tem pravega občutka za avto ne bo dobil, trenutno pa se posveča predvsem fizični pripravi. Nad to bdi njegov osebni zdravnik dr. Johannes Peil, ki ga malce skrbi le za Michaelov vrat (tega si je letos poškodoval pri padcu na motociklistični dirki), v dobro kondicijo svojega "varovanca" pa ne dvomi: "Michael že tako ali tako dobro skrbi zase in ohranja dobro fizično kondicijo, brez tega bi bil povratek v F1 preprosto nemogoč."

Če FIA in ostala moštva F1 Ferrariju ne bodo dovolila testiranj, Schumacherja čaka pospešena šola šele na stezi v Valencii, kjer bo poskušal kar se da dobro izkoristiti proste treninge pred dirko za VN Evrope, ki bo na sporedu v nedeljo, 23. avgusta. Pristaniško dirkališče je tudi eno od prizorišč na katerem Schumacher sploh še ni vozil.

Ne spreglejte