Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
8. 9. 2012,
10.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

VN Italije Red Bull Ferrari Fernando Alonso Sebastian Vettel Mark Webber

Sobota, 8. 9. 2012, 10.31

8 let

Prvake skrbi, Alonso se z okvarami ne obremenjuje

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Lani premočni na VN Italije, ta petek dirkača Red Bulla niti v prvi deseterici. Zaskrbljeni? Kaj pa v taboru Ferrarija? Fernanda Alonsa so v petek težile okvare materiala.

Mark Webber in Sebastian Vettel (Red Bull) sta bila v petek popoldne v Monzi le 11. in 13. Lanski zmagovalec VN Italije in branilec naslova je za Lewisom Hamiltonom (McLaren) celo zaostal celo sekundo. Enako je bilo že na prvem treningu. Pravijo, da večjih skrbi za dirko ni, da pa ne najdejo pravega ritma za kvalifikacijski krog. Že minuli vikend na VN Belgije je bil Nemec v soboto le 11., nato pa se je na dirki prebil na končno drugo mesto (tudi po zaslugi odstopov v prven zavoju).

"Trdo delamo, a še nismo našli rešitve. Ritem za dirko je bolj konkurenčen. Z več goriva smo dovolj hitri. Delo nas čaka torej z dirkalnikom z malo goriva. Sicer tudi ponavadi ob petkih nismo najhitrejši, a tokrat nas res čaka delo," je ponavljal Avstralec. Tudi Vettel je priznal, da so McLaren, Ferrari, Lotus in morda tudi Mercedes na hitrem dirkališču v Monzi hitrejši. "Na splošno nismo hitri, kot bi si želeli. Bi rekel, da nas čaka delo." Pred sobotnimi kvalifikacijami (ob 14.00) bodo imeli še eno uro časa za iskanje rešitve na tretjem treningu (ob 11.00).

"V petek se lahko eksperimentira"

Drugačne težave pa pestijo ekipo Ferrari, ki ima v Fernandu Alonsu vodilnega v skupnem seštevku. Sicer je bil Španec v petek tretji najhitrejši in le 58 tisočink za Hamiltonom, a je trening predčasno končal s težavo na menjalniku. Pred tem so mehaniki v rdečem delali na njegovih zavorah, na prvem treningu pa mu je odpovedal motor. Alonso vseeno ni zaskrbljen: "Včasih določene dele preizkušamo na limitu. V petek se lahko eksperimentira, dela na kilometrini in nabiranju izkušenj. Ko se ti kaj takega zgodi v petek, se ponavadi ob sobotah in nedeljah ne dogaja več. Poskrbeli bomo torej, da se to res ne bo več dogajalo." Španec je minulo nedeljo prvič letos ostal brez točk, njegova prednost pred branilcem naslova pa se je stopila na vsega 24 točk.

Ne spreglejte