Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 11. 2008,
19.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 19. 11. 2008, 19.04

8 let

Na vrhu spet Vettel, za njim Toro Rosso

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zadnji dan prvega zimskega testiranja v Barceloni je bil spet najhitrejši mladi nemški dirkač Sebastian Vettel (Red Bull), za njim pa sta končala oba bolida ekipe Toro Rosso.

Prav pri slednji poteka nadvse zanimiva "avdicija" dirkačev, ki bi lahko v sezoni 2009 zasedli prosti mesti in nastopili v svetovnem prvenstvu formule ena. Francoz Sebastien Bourdais, ki je za omenjeno ekipo vozil v sezoni 2008 ob boku Vettlu, je z drugim časom zadnjega dneva testiranj v Kataloniji dokazal, da si zaupanje vodstva moštva zasluži, a hitrost na stezi le ni edini kriterij, ki ga bodo lastnik Gerhard Berger in njegovi sodelavci upoštevali. "Če bi šlo zgolj za odločitev šefa ekipe, bi bila pogodba že podpisana," je za spletno stran GPUpdate.net potožil Bourdais in pojasnil: "Žal gre predvsem za finančno vprašanje. Očitno ni pomembno česa si sposoben, ampak zgolj koliko denarja lahko zagotoviš ekipi. Začela se je preprosta, a umazana igra; če najdeš bogatega sponzorja, ne bo težav, v nasprotnem primeru nimaš možnosti."

Avstrijski car energetskih pijač Dieter Mateshitz se iz Tora Rossa umika, oziroma zmanjšuje svoj finančni vložek, zato se ekipi, ki je v sezoni 2008, sicer predvsem zaradi izjemnega Sebastiana Vettla, presenečala z dobrimi uvrstitvami, v naslednji ne piše nič dobrega. Ko si sedež v moštvu dirkači plačujejo, to po navadi ne pomeni rešitve ne za dirkače, niti za ekipe.

Tudi 20-letni Švicar Sebastien Buemi, ki je tretji dan v Barceloni dosegel tretji čas, si želi predvsem čimprejšnje odločitve vodstva moštva, a je odločitev slednjega te dni hudo otežil Japonec Takuma Sato, ki danes sicer ni vozil. Nekdanji član Super Agurija je namreč prva dva dneva testiranj blestel, bil v ponedeljek celo najhitrejši, v torek pa zaostal zgolj za Vettlom.

Ne spreglejte