Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sreda,
9. 5. 2012,
13.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

VN Španije McLaren Ferrari

Sreda, 9. 5. 2012, 13.04

8 let

McLaren z višjim nosom, Ferrari bolj samozavesten

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
McLaren na VN Španije prihaja z novim dizajnom nosu dirkalnika, a še ni 100-odstotno, če ga bodo res uporabili. Pred peto dirko so bolj samozavestni tudi v taboru Ferrarija.

McLaren naj bi od VN Španije, ki bo ta konec tedna na dirkališču Catalunya pri Barceloni, dirkal z dvignjenim nosom dirkalnika MP4-27. Angleška ekipa iz Wokinga se edina od vodilnih ni odločila za t. i. stopničast nos dirkalnika. Na uvodnih dirkah so bili vseeno konkurenčni, pravzaprav trikrat na kvalifikacijah celo najhitrejši. Zdaj se vendarle odločajo za nekoliko drugačno rešitev pri dizajnu nosu. Ta sicer še vedno ne bo stopničast, a bo njegov skrajni del dvignjen više od prednjega krilca, kot je bil doslej. McLaren je spremembo testiral zadnje popoldne minulih testiranj v Mugellu.

"Obstaja kar velika možnost, da ga bomo videli ta konec tedna, kar bo za naša dirkača prva izkušnja z njim. S testiranj v Mugellu smo dobili dobre povratne informacije, tako da očitno lahko z njim nekaj pridobimo," je dva dneva pred začetkom petega dirkaškega vikenda v sezoni dejal šef moštva Martin Whitmarsh. Na testiranjih sta McLarna vozila testna dirkača. "Nos dirkalnika in prednje krilce sta danes ključen del dirkalnika, saj vplivata na pretok zraka pod dirkalnik, ki pomembno vpliva na 'downforce' (op. p.: potisno silo k tlom). Z majhnimi spremembami se da narediti veliko razliko."

Pred tremi tedni je McLaren izgubil vodstvo v skupnem seštevku. Po treh "pole positionih", eni zmagi Jensona Buttna in treh tretjih mestih Lewisa Hamiltona so v Bahrajnu zmogli le do štirih točk. Whitmarsh verjame, da je šlo za nesrečen slučaj. "Verjamem, da bomo konkurenčni v Španiji in tudi v nadaljevanju sezone. Je pa res, da ne vemo, kaj delajo druge ekipe. Najbolj zanimivo pri tem športu je, da nikoli ne moreš biti povsem samozavesten. Razvoj našega dirkalnika se ne ustavlja, saj vemo, da se tekmeci ne bodo predali."

Ne spreglejte