Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 6. 2008,
16.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 15. 6. 2008, 16.36

8 let

Kragelj tretji v Bolgariji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski motokrosist Sašo Kragelj je na osmi dirki svetovnega prvenstva razreda MX3 v Samokovu osvojil tretje mesto. Premoč je priznal le Francozoma Christophu Martinu in Thomasu Allierju.

Kragelj je bil blizu uspeha že na zadnji dirki svetovnega prvenstva, a takrat mu je veselje preprečilo blato. V tretje gre rado in na svoji tretji dirki v tej sezoni se je zanj vse izteklo tako, kot si je lahko le želel. Proga je bila dobro pripravljena in dirkači kljub močnemu deževju, ki se je nad prizoriščem zneslo pred dirko, niso imeli prevelikih težav.

Kragelj je v kvalifikacijah postavil osmi čas. Z dosežkom ni bil preveč zadovoljen. A dan pozneje se je dirka odvijala povsem drugače. V prvi vožnji je bil po startu osmi. Prehitevanje je bilo težko, saj se je na progi ustvarila le ena idealna linija. Vendar se je Kraglju uspelo prebiti do petega mesta.

V drugi vožnji se je zanj vse dobro začelo že na startu. Ta mu je zelo dobro uspel in tudi v nadaljevanju je tekmovalec iz Radizela prikazal izjemno suvereno vožnjo. Tudi najboljša dirkača letos, vodilni v svetovnem prvenstvu Italijan Cristian Beggi in svetovni podprvak Belgijec Sven Breugelmans mu nista mogla do živega. Kragelj je prišel do drugega mesta in celo začel napadati prvouvrščenega Martina.

Takrat pa je pričelo rahlo deževati in proga je postajala spolzka. Toda to najboljših ni zmedlo. Kragelj je do konca ubranil napade tekmovalcev za seboj in je zadržal drugo mesto. V skupnem seštevku dirke se je s tem uvrstil na tretje mesto in osvojil prve stopničke letos. Z doseženim je bil zadovoljen in dodal, da se že zelo veseli domače dirke v Orehovi vasi ter upa, da te stopničke niso zadnje v tej sezoni.

"Danes sem se zelo dobro počutil in tudi proga je bila dobro pripravljena. To je zame zelo velik korak naprej, posebno ob dejstvu, da letos ne bom odpeljal vseh dirk za svetovno prvenstvo MX3. Prvi start mi ni najbolje uspel, v drugo pa se je zame po boljšem startu vse odlično izteklo," je še pojasnil Kragelj.

Ne spreglejte