Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 6. 2008,
19.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 1. 6. 2008, 19.28

8 let

Kragelj pred Možetom v Slovenj Gradcu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na četrti dirki državnega prvenstva v motokrosu je bil v Slovenj Gradcu v razredu open najboljši Sašo Kragelj (Geodrill RT) pred Jako Možetom (AMD Trebnje) in Klemnom Gerčarjem (AMD Feroda).

V konkurenci do 125 ccm je zmago slavil Jernej Irt (Sitar racing).

V Mislinjski Dobravi pri Slovenj Gradcu se je s četrto preizkušnjo končala že druga tretjina tekmovanja za državno prvenstvo Feroda Celje v motokrosu. V odprtem razredu je v prvi vožnji povedel Jaka Može (AMD Trebnje), ki je pred to dirko prevzel tudi vodstvo v seštevku. Sašo Kragelj (Geodrill RT), ki letos napada svoj že 16. naslov državnega prvaka, se je z zmago na nedavni dirki evropskega prvenstva vrnil med najboljše, kar je zatem dokazal še v domačem prvenstvu. V prvi vožnji je vodilnemu Možetu vse bolj pretil, ga po napaki tudi prehitel in suvereno zmagal. Pred drugo vožnjo je dež na nekaterih delih dodobra namočil progo, ki je zaradi tega postala tudi nevarnejša. Start je znova najbolje uspel Možetu. Kragelj ga je že v začetnih krogih prehitel in nadaljevala se je borba za prvo mesto. Može je popustil, Kragelj pa se je sprehodil do nove zmage. Skupni zmagovalec je postal Kragelj, Može je bil drugi, tretji pa Klemen Gerčar. V seštevku prvenstva sicer še naprej vodi Može, a Kragelj zdaj zaostaja le še za sedem točk.

Jerneju Irtu (Sitar racing) je po razburljivi dirki uspelo še četrtič zapored zmagati, s čimer je še povečal svojo prednost v prvenstvu. V prvi vožnji je povedel Peter Tadič (MTD racing), ki pa tempa ni zdržal in je nazadoval na četrto mesto. Prepričljivi zmagovalec prve vožnje je postal Irt. Odlična vrnitev po poškodbi je uspela domačemu tekmovalcu Toniju Mulcu (MK Slovenj Gradec). V prvo je zaostal le za Irtom, v drugo pa je bil tretji. V drugi vožnji se Irtu na startu ni uspelo preriniti v ospredje. Povedel je Gerčar. Irt je kmalu prišel do drugouvrščenega Mulca, s katerim sta nato imela napet obračun, medtem pa je Gerčar v ospredju povečeval svojo prednost. Le dva kroga pred koncem je pričelo deževati in proga je postala zelo spolzka, kar je botrovalo številnim padcem. Gerčarja je napaka tik pred koncem stala zmage, ki si jo je privozil Jernej Irt.

Pri članih do 85 ccm Peter Irt (Sitar racing) za vodilnim branilcem naslova Dejanom Zverom (TRK Tajfun) zaostaja le še dve točki. Irt je na startu prve vožnje obtičal v skupini tekmovalcev, kar pa ga ni zmedlo. S silovitim tempom je prešel v vodstvo ter zmagal. Prvo vožnjo je nekoliko zasenčil le padec Mirana Kovačiča (AMD Trebnje). V drugi vožnji se je Irt na startu izognil težavam in na koncu se je veselil še tretje zaporedne zmage v prvenstvu pred Dejanom Zverom. Na tretji stopnički je pristal Rok Rus (AMD Šentvid).

Pri podmladku do 65 ccm je spet slavil nepremagljivi Nick Škorja (TRK Tajfun). Tekmovalci s štirikolesniki so odpeljali še zadnjo dirko za pokalno prvenstvo. Naslov prvaka je osvojil zmagovalec finalne dirke Matjaž Sluga (MK Samobor).

Motokrosisti se bodo letos v državnem prvenstvu pomerili le še dvakrat. Naslednja dirka bo konec avgusta v Šentvidu, finalna pa oktobra v Orehovi vasi.

Ne spreglejte