Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 5. 2021,
19.18

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Matic Ivačič državno prvenstvo speedway

Sobota, 29. 5. 2021, 19.18

2 leti, 11 mesecev

debrecen, speedway

Ivačič dobil prvo dirko za DP v Debrecenu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Matic Ivačič | Matic Ivačič je zmagovalec prve dirke za državno prvenstvo. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Matic Ivačič je zmagovalec prve dirke za državno prvenstvo.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Na prvi dirki državnega prvenstva v speedwayu, tekmovanje letos poteka v sodelovanju slovenske, madžarske in slovaške zveze, je v madžarskem Debrecenu slavil slovenski državni prvak Matic Ivačič. Slovenski uspeh sta dopolnila še Nick Škorja in Denis Štojs.

Slovenski dirkači, ki nastopajo pod okriljem krovne zveze AMZS, se letos v DP merijo s tekmeci iz Slovaške in Madžarske. Uvodna preizkušnja sezone je bila v Debrecenu, na startu je bilo pet slovenskih voznikov, poleg poznejših zmagovalcev še Miran Praznik in Anže Grmek.

Že v prvi vožnji je Ivačič premagal Štojsa in Praznika. Po osmih opravljenih vožnjah sta imela Ivačič in Škorja vsak po šest točk, Štojs pa pet. V enajsti vožnji sta se pomerila aktualni prvak in podprvak, Ivačič pa je bil boljši od Škorje.

Ivačič in Štojs sta si privozila neposredno uvrstitev v finalno vožnjo, v dodatno 21. vožnjo, po kateri sta bila znana še preostala finalista, pa sta se uvrstila še Škorja in Anže Grmek.

V finalu se je nato Ivačiču in Štojsu pridružil Škorja, popoln slovenski finale je preprečil le Slovak Ondrej Smetana. Ivačič v finalu ni dovolil presenečenja in je še šestič ciljno črto prečkal kot prvi. Drugo mesto je zasedel Škorja, tretji pa je bil Štojs.

V tej sezoni bo v odprtem DP na sporedu še dirka v Krškem, ki so jo v začetku maja zaradi zdravstvene situacije prestavili, nov termin pa še ni znan, ter tista v Žarnovici na Slovaškem 4. julija. Zmagovalec prvenstva treh držav bo najboljši v skupnem seštevku, naslov državnega prvaka pa si bo privozil najboljši slovenski predstavnik v skupnem seštevku treh dirk, so pred začetkom sezone pojasnili pri AMZS.

spidvej speedway krsko 2016
Sportal Odpovedali še speedwaysko dirko v Cardiffu
Ne spreglejte