Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 4. 2021,
12.18

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

speedway

Sobota, 17. 4. 2021, 12.18

3 leta

Odpoved speedway

Odpovedali še speedwaysko dirko v Cardiffu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
spidvej speedway krsko 2016 | Foto Grega Valančič Sportida

Foto: Grega Valančič Sportida

Potem ko so pred dnevi že morali odpovedati dirko v Nemčiji, s katero bi se začela letošnja sezona, so speedwayisti v svetovnem prvenstvu ostali še brez klasične preizkušnje v Cardiffu. Dirko v Walesu so odpovedali zaradi poostrenih ukrepov v Veliki Britaniji.

Dirka na stadionu Millenuium, ki v svetu serije Grand Prix velja za eno najprestižnejših v sezoni, bi morala biti na sporedu 17. julija. A so jo že zdaj odpovedali, predvsem zaradi naraščajočih skrbi, povezanih s pandemijo, ter negotovosti, v katero smer bo v tej državi šla politika sproščanja ukrepov in s tem možnost ogleda športnih dogodkov v živo.

"Zelo smo razočarani, ker moramo odpovedati dirko za VN Velike Britanije 2021. Vemo, koliko ta dirka pomeni navijačem. V zadnjih mesecih smo tesno sodelovali z oblastmi in upali, da bo mogoče v Cardiffu julija organizirati velik športni dogodek. A zaradi zadnjih ukrepov žal to ne bo mogoče," je pojasnil predsednik podjetja IMG, ki trži tekmovanje, Paul Bellamy.

Ta teden so morali prav tako zaradi zaostrenih koronskih razmer v Nemčiji odpovedati tudi uvodno dirko sezone 2021, ki bi morala biti 22. maja v Teterowu.

To je že druga prestavitev začetka tekmovanja, v katerem bo tudi letos nastopal najboljši slovenski speedwayist Matej žagar. Sprva je bil uvod predviden 24. aprila v Terenčanu pri Vidmu, a so tudi italijanski prireditelji zaradi posledic pandemije in strožjih ukrepov morali tekmovanje odpovedati.

V aktualnem koledarju je zdaj kot prva dirka na sporedu Praga 5. junija, po dveh odpovedih je za zdaj v sezoni ostalo skupno še sedem dirk, eno prizorišče še ni določeno.

Ne spreglejte