Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 5. 2014,
19.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 1. 5. 2014, 19.29

8 let

Hamilton pometa z Rosbergom, Alonso z Räikkönenom …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ob 20. obletnici smrti enega največjih dirkačev formule ena, brazilskega virtuoza Ayrtona Senne, smo preverili, kako se v letošnji sezoni svetovnega prvenstva spopadajo moštveni kolegi.

Ayrton Senna in francoski as Alain Prost sta ob koncu osemdesetih let prejšnjega stoletja poskrbela za eno od najbolj zagrizenih rivalstev v formuli ena. Najhujše in najboljše bitke sta bila kot moštvena kolega pri McLarnu. Prav ta tekmovalnost znotraj moštev je po svoje vtkana v samo bistvo formule ena, prisotna je že od prve sezone svetovnega prvenstva, ki jo je zaznamoval dvoboj med italijansko in argentinsko legendo, Giuseppejem Farino in Juanom Manuelom Fangiom pri takrat popolnoma dominantnem moštvu Alfa Romeo.

V kategoriji zagrizenih spopadov znotraj moštev je treba omeniti še Alaina Prosta z Angležem Nigelom Masellom pri Ferrariju leta 1990, pa Prosta in Reneja Arnouxa pri Renaultu leta 1981, Gillesa Villeneuva in Didierja Pironija pri Ferrariju leta 1982, Mansella in Nelsona Piqueta pri Williamsu leta 1987 … V novejšem času so tovrstni dvoboji redki, sodobna moštva formule ene so izjemno draga, zato je tudi pogled na interna obračunavanja postal nekako "korporativen", cilj je postal doseganje kar najboljšega učinka, zato je dirkačem ogrožanje točkovnega izkupička bolj ali manj prepovedano. "Epske bitke" so nadomestili "moštveni ukazi", formula ena kot šport pa je zagotovo izgubila nekaj privlačnosti.

Letos so razlike med moštvi ogromne. Mercedes in moštva z njegovimi motorji so trenutno težko ulovljiva, dirkači pa kljub korporativni logiki, ki je prevladala v zadnjih letih, še vedno hočejo predvsem tekmovati. Tako je na letošnji preizkušnji za veliko nagrado Bahrajna pač dirkali med seboj in pripravili bržčas najzanimivejšo predstavo v sezoni. Pa je bilo veselja hitro konec, že na naslednji preizkušnji na Kitajskem je bila tovrstna zabava spet prepovedana. "Naše pravilo je, da je sovražnik številka ena konkurenca, ne moštveni kolega," je pred kratkim razlagal Toto Wolf, izvršni direktor moštva Mercedes, pa čeprav so se prav pri "srebrnih puščicah" hvalili, da svojima dirkačema Lewisu Hamiltonu in Nicu Rosbergu dovolijo, da dirkata med seboj.

Sicer pa v letošnjih zasedbah ni več tako klasične delitve na prvega in drugega dirkača moštva. Tako pri Ferrariju dirkata dva svetovna prvaka, Fernando Alonso in Kimi Räikkönen, tudi pri vodilnem Mercedesu Hamilton ni samoumevna prva violina in Nico Rosberg druga. Pri Red Bullu je glavni zvezdnik zagotovo štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel, a je nekdo to očitno pozabil povedati novincu v ekipi, Avstralcu Danielu Ricciardu, ki je že na prvi dirki sezone posegel na oder za zmagovalce, a so ga pozneje diskvalificirali. Zanimivo je tudi pri Williamsu, Lotusu, Force Indii …

In kako so se na prvih štirih dirkah sezone odrezali dirkači znotraj ekip?

Ne spreglejte