Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 7. 2014,
18.46

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 6. 7. 2014, 18.46

8 let, 5 mesecev

Gajser drugi na Finskem, Gerčarju točka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski motokrosist Tim Gajser je tudi na 13. dirki sezone svetovnega prvenstva v razredu MX2 ostal v stiku z vrhom.

Na dirki v finskem Hyvinkääju je po dveh tretjih mestih na posameznih vožnjah osvojil skupno drugo mesto. V razredu MXGP je bil Klemen Gerčar 21. in je dobil eno točko za SP. Gajser nadaljuje predstave v slogu sezone: potem ko je bil v Nemčiji že drugi, pred tednom dni pa na Švedskem tretji, je bil ta konec tedna na Finskem spet le en dirkač močnejši od njega. Z dvema tretjima mestoma je zbral enako število točk kot Francoz Jordi Tixier, a je odločila njegova boljša uvrstitev v drugi vožnji. Zmagovalec, Nizozemec Jeffrey Herlings, je tako slavil s polnim izkupičkom 50 točk, Gajser in Tixier sta dirko končala s po 40. V prvi vožnji je bil za Herlingsom prvi v cilju Tixier, tretji pa Gajser, medtem ko je bil v drugi spet najprepričljivejši Herlings pred Francozom Dylanom Ferrandisom, tretji je bil Gajser, Tixier je s četrtim mestom izgubil možnost, da bi se prebil na drugo stopničko.

Nov uspeh Gajserja je slovenskega dirkača dvignil tudi na peto mesto v skupnem seštevku, zdaj ima 390 točk, za točko je premagal Švicarja Arnauda Tonusa. V ospredju pa je Herlings še povečal naskok, zdaj ima 594 točk, za njim pa sta Tixier s 449 in Francoz Romain Febvre s 416. Ferrandis je četrti in ima s 403 točkami le še majhno prednost pred Gajserjem.

V razredu MXGP je skupno zmago slavil Italijan Antonio Cairoli z vsemi 50 točkami, drugi je bil Francoz Steven Frossard z 42, tretji pa Kevin Strijbos s 34. Z eno točko je bil Gerčar 23. V prvi vožnji je Cairoli zmagal pred Belgijcem Van Horebeekom, tretji je bil Frossard, Gerčar je v tej vožnji dobil točko za 20. mesto. V drugi vožnji je Cairoli ponovil zmago, Frossard je bil drugi, treti pa Britanec Shaun Simpson. Gerčar je bil v tej vožnji 21.

Skupno v SP vodi Cairoli s 577 točkami, Van Horebeek jih ima 515, tretji pa Belgijec Clement Desalle s 470; Gerčar je na 29. mestu z 31 točkami.

Do konca sezone je še pet dirk, naslednja bo čez 14 dni v češkem Loketu.

Ne spreglejte