Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
10. 5. 2012,
12.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Toro Rosso

Četrtek, 10. 5. 2012, 12.03

8 let

F1 najboljša doslej, FR 3.5 več kot GP2

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Franz Tost, prvi mož Tora Rossa, zatrjuje, da tako zanimive formule 1, kot je letošnja, še nikoli ni bilo. Njegov varovanec Jean-Eric Vergne pa izpostavlja konkurenčnost prvenstva FR 3.5.

"Današnja formula 1 je najboljša, kar sem jo kdajkoli videl. Poglejte le prve štiri dirke, ko smo imeli štiri različne zmagovalce. Dirke niso odločene vse do kariraste zastave in ni dominantne ekipe. Tudi v sredini razpredelnice je huda bitka za mesta," zatrjuje vodja Tora Rossa, Franz Tost. "S komurkoli govorim, mi pove, da formula 1 še ni bila tako zanimiva."

Zanimive dirke prinašajo tudi komercialni uspeh, dodaja Tost, ki je eden redkih, ki podpira težjo Bernieja Ecclestona po širitvi tekmovanja na nove destinacije. "Po zaslugi Bernieja dirkamo po vsem svetu. Nova tržišča so pomembna za pokrovitelje. Evropa je domovina formule 1 in na nekatere dirke ne smemo pozabiti, kot so Silverstone s svojo zgodovino, pa Monza, Nürburgring ali Hockenheim, Spa, Španija in Monako. Ostale dirke pa bi morale biti izven Evrope. Pomembno je, da dirkamo v Rusiji, na Kitajskem, v Indiji. Idealno bi bilo, če bi imeli dve dirki v Južni Ameriki, v Braziliji in Argentini denimo. K sreči zdaj več dirkamo v Ameriki, kar je zelo pomembno za naše sponzorje. Smo tudi na Japonskem in na srednjem vzhodu." Vrhunec med novimi dirkami pa bo New York, zaključuje Tost.

Če je F1 najboljša doslej, pa svetovna serija formule renault 3.5 postaja najbolj konkurenčno pripravljalno tekmovanje zanjo. "Letošnje prvenstvo je še močnejše od GP2. Dirkač, ki bo osvojil prvenstvo, si bo zagotovo zaslužil mesto v formuli 1. Ker je toliko dobrih dirkačev, dvomim, da bo kdo zmagal več kot tri, štiri dirke," o FR 3.5 pove lanski podprvak v tem tekmovanju in zdaj dirkač Tora Rossa, Jean Eric Vergne. "Imajo hitrejše dirkalnike od lanskih, tako da so vse bliže formuli 1. To je res dobro prvenstvo za pripravo na formulo 1. Po dirkanju v FR 3.5 sem se čutil pripravljenega za formulo 1."

Ne spreglejte