Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
8. 11. 2012,
18.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Kevin Magnussen

Četrtek, 8. 11. 2012, 18.13

8 let

Ekipe F1 preizkusile zvezde prihodnosti

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na dirkališču Yas Marina so potekala testiranja mladih dirkačev. Najhitrejši čas je že prvi dan odpeljal Kevin Magnussen (McLaren), zadnji dan pa je z Lotusom navdušil Davide Valsecchi.

Kevin Magnussen je 20-letni danski dirkač. Letos sedmouvrščeni v svetovni seriji formule renault 3.5 je član McLarnove akademije. Že prvi dan testiranj mladih dirkačev v Abu Dabiju je odpeljal čas, ki ga do četrtka ni nihče več presegel. Dirkal je le dopoldne, saj je popoldne v McLarna sedel njihov testni dirkač Gary Paffett. Srebrni so preizkušali več aerodinamičnih elementov, pa tudi novo vzmetenje. V McLarnu so tako že usmerjeni v razvoj dirkalnika za naslednje leto.

Nizozemec Robin Frijns, 21-letni prvak formule renault 3.5, je bil z Sauberjem prvi dan četrti, a je zaostal dobro sekundo. Še pol sekunde več je zaostal Nicolas Prost z Lotusom. Sin Alaina Prosta ima 31 let in zadnja leta dirka s prototipi. Več z enosedežniki obeta Portugalec Antonio Felix da Costa. Enaindvajsetletnik je bil letos v formuli renault 3.5 četrti. V Abu Dabiju je v torek z Red Bullom odpeljal drugi čas, v sredo pa je bil najhitrejši. Bil je osem desetink pred 21-letnim Mehičanom Estebanom Gutierrezom, ki se bori za drugi sedež v Sauberju.

Omenjeni Gutierrez je bil letos tretji v seštevku prvenstva GP2, kjer je naslov osvojil Italijan Davide Valsecchi. Petindvajsetletnik je bil v četrtek z Lotusom najhitrejši in le nekaj tisočink za torkovim časom Magnussena. Tako Magnussen kot Valsecchi sta navdušile šefe. "Njegova hitrost, konstantnost in povratne informacije inženirjem so bile odlične. Niti slučajno ni izgledal kot nekdo, ki ni še nikoli dirkal z dirkalnikom formule 1," je o Dancu povedal športni direktor McLarna Sam Michael. Dirkaški inženir Lotusove ekipe Simon Rennie pa o Italijanu: "Korak iz GP2 v formulo 1 ni velik, a smo bili vseeno navdušeni, kako hitro je ujel pravi ritem." Se lahko Romain Grosjean boji za sedež v Lotusu v naslednji sezoni?

Ne spreglejte