Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Torek,
15. 1. 2013,
18.07

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nicky Hayden Fernando Alonso Ducati Ferrari

Torek, 15. 1. 2013, 18.07

3 leta, 2 meseca

Ducati po Rossiju: Svež začetek, sveže ideje

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ducati začenja ero po Valentino Rossiju. "Vidim svež začetek, motivirane obraze in veliko svežih idej," je prvi dan Wroooma dejal Nicky Hayden.

Fernando Alonso, Felipe Massa, Nicky Hayden, Andrea Dovizioso in nekaj vodilnih mož Ferrarija in Ducatija se je zbralo v Madonni di Campiglio, kjer se bodo do petka družili na snegu in ledu. Gre za vsakoletni Wrooom, ki pomeni uradni začetek nove motošportne sezone za italijanski moštvi, ki nastopata v formuli 1 oziroma MotoGP-ju. Čeprav je v ospredju zabava, pa so in še bodo nekaj časa namenili tudi sedmi sili.

V Ducatiju so pripravljeni na nov začetek. Po prebegu Italijana Valentina Rossija k Yamahi je prvi dirkač moštva postal Američan Nicky Hayden, ki je z njimi že od leta 2009. Novinec na rdečem tisoč kubičnem motociklu je Italijan Andrea Dovizioso. Novi lastnik Ducatija, nemški Audi, je poskrbel tudi za zamenjavo na čelu moštva. Filippa Preziosija je nasledil nekdanji prvi mož BMW-ja v prvenstvu superbike Bernhard Gobmeier.

Hayden in Dovizioso zelo motivirana

"Vidim svež začetek, motivirane obraze in veliko svežih idej. Jasno pa mi je, da je pred nami velik izziv," je v prvi izjavi povedal Hayden, lani devetouvrščeni v skupnem seštevku. Med najboljših pet se je uvrstil le enkrat (Rossi trikrat). Želje so mnogo višje. Glavni problem poznajo; vprašanje, če ga lahko rešijo. "Motocikel mora bolje zavijati v zavoj. Ta težava vodi v ostale, tudi na hitrost na izvozu iz zavoja. Če ne moreš zavijati, ne moreš dvigniti motocikla in nimaš pravega oprijema." Boljši pa mora biti tudi motor, še posebej v počasnih zavojih, dodaja Američan.

Dovizioso je bil lani s Tech 3 Yamaho kar 14-krat med prvimi petimi (šestkrat tudi tretji). V seštevku je bil četrti, le za Jorgejem Lorenzom (Yamaha), Danijem Pedroso in Caseyjem Stonerjem (oba Honda). Ne boji se, da bo z Ducatijem nazadoval po razpredelnici. Do aprilskega štarta je še dovolj časa, dovolj testiranj. Italijan je pozimi odpravil bolečine v vratu in komaj čaka prva testiranja. Ta bodo od petega do sedmega februarja v Maleziji.

Še več utrinkov in izjav z Wroooma na Sportalu sledi tekom tedna.

Ne spreglejte