Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sreda,
26. 8. 2015,
18.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Marc Marquez Honda MotoGP

Sreda, 26. 8. 2015, 18.04

8 let

Dokaz talenta: Ne mara steze, a na njej vseeno zmaguje

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Branilec naslova svetovnega prvaka MotoGP Marc Marquez bo skušal na prihajajoči VN Velike Britanije zmanjšati zaostanek za vodilnima Lorenzom in Rossijem, ki znaša 52 točk.

Marc Marquez je po poletnem premoru zabeležil eno zmago (Indianapolis) in eno drugo mesto (Brno). Ker je bil Valentino Rossi obakrat tretji, je to pomenilo, da je Italijanu v boju za naslov svetovnega prvaka iz rok izpulil dragocenih 13 točk. Marquezov drugi izzivalec Jorge Lorenzo je bil enako uspešen kot Marquez – v Indianapolisu je bil drugi, v Brnu pa prvi. Lorenzo se je s takšnim dosežkom na prvem mestu prvenstvene lestvice izenačil z Rossijem po številu točk (211), po številu zmag pa je celo boljši (5:3). Marquez sedem dirk pred koncem sezone za obema zaostaja 52 točk, na voljo pa je še 175 točk. Obeta se torej epski troboj kot ga že dolgo nismo videli.

Prva bitka bo v Silverstonu, kjer je Marquez v zadnjih dveh sezonah odlično dirkal. Leta 2013 mu je Lorenzo zmago speljal za pičlih 81 tisočink sekunde, lani pa mu je Marquez vrnil milo za drago. Ugnal ga je z naskokom sedmih desetink sekunde. Če bo Marquez tudi letos premagal Lorenza in zmagal, se bo Honda v novejši dobi Silverstona (od leta 2010 naprej, pred tem so bile tam dirke kraljevskega razreda med 1977 in 1986) po številu zmag poravnala z Yamaho na 3 : 3 (leta 2011 je tam zmagal Casey Stoner).

"V Brnu sem imel težek konec tedna, a smo pobrali pomembne točke za prvenstvo in nadaljujemo boj! Silverstone ni ena izmed mojih priljubljenih stez, a uživam, ko grem tja. Tam lahko čutiš navdušenje in zgodovino, ki obkroža dirkališče. V zadnjih treh sezonah sem bil v Silverstonu zmeraj na stopničkah (2012 v Moto2), vključujoč lansko zmago. Torej, upam, da bo vreme dobro in da se bom lahko tudi letos boril za podoben rezultat," je pred Silverstonom povedal Marc Marquez.

Dvakratni svetovni prvak MotoGP bo na VN Velike Britanije vsekakor kandidat za zmago, saj bo dirkal na vse ali nič, ker nima več kaj izgubiti. Tako vsaj pravi Španec.

Ne spreglejte