Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sreda,
17. 2. 2010,
10.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 17. 2. 2010, 10.59

8 let

De Puniet poglobil sodelovanje z Demario

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
MotoGP dirkač Randy De Puniet bo v letošnji sezoni še tesneje sodeloval s trikratnim svetovnim prvakom v motokrosu Yvesom Demario.

Francoza sta že naredila strateški plan, kako se optimalno pripraviti na naporno sezono. ''Yves je moj zelo dober prijatelj in spoštujem njegovo neverjetno kariero. Ko sem se odločil, da bom sodeloval z njim, je bilo za mnoge čudno, saj so mnogi pričakovali kakšnega klasičnega osebnega trenerja ali nekdanjega dirkača MotoGP. A vem, da mi bo Yves znal pomagati izboljšati koncentracijo in veščine na motorju. Če vemo, da vsak MotoGP dirkač ponavadi trenira motokros, je Yves zame prava izbira! Skupaj sva splanirala trening program, ki bo vseboval aerobne in anaerobne vaje. Poudarek bo na intenzivnosti in na regeneraciji. Z aparati, ki jih bomo imeli na voljo, bom lahko v vsakem trenutku preveril svojo fizično kondicijo,'' je razložil Randy De Puniet.

Demaria: Potrebno se je žrtvovati

Yves Demaria, ki je v motokros kategoriji MX3 naslov svetovnega prvaka osvojil v sezonah 2004, 2006 in 2007, pa je dodal: ''Po koncu sezone 2008 me je Randy prosil, če bi mu pomagal, da bi postal bolj konkurenčen in da bi izboljšal svojo koncentracijo na dirkah. Odločila sva se za program, ki vključuje kolesarjenje, tek ter vožnjo z motokros, enduro in supermotard motorjem. V primerjavi z MX dirkačem MotoGP dirkač potrebuje manj fizičnega treninga. MotoGP dirkač mora biti predvsem agilen in ne toliko mišičast. Za MX tekmovanje pa moraš biti fizično izjemno močan in moraš veliko trenirati na motorju. V vsakem športu moraš imeti dobro fizično kondicijo in ekstremno zdrav način življenja, če hočeš priti na vrhunski nivo. Temu moraš dodati še dober trening, zdravo dieto in spanec. A najpomembneje je to, da se moraš veliko žrtvovati!''

De Puniet je prvo izkušnjo z novim Hondinim motorjem RC212V doživel na testiranjih v Sepangu v začetku tega meseca (3.-5. februar). Tja se bo Francoz vrnil tudi konec februarja (24.-26. februar), ko ga čaka še drugo letošnje testiranje.

Ne spreglejte