Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 3. 2009,
17.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 3. 3. 2009, 17.01

8 let

Barrichello vendarle ostaja v F1?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Brazilski veteran Rubens Barrichello bo kot vse kaže tudi v sezoni 2009 sedel za krmilom dirkalnika formule ena. Ostal naj bi pri Hondi, ki bo v kratkem dobila novo ime.

Po tem ko je japonski avtomobilski velikan Honda konec lanskega leta zaradi varčevanja naznanil svoj umik iz formule ena, se je moštvo trudilo dobiti novega lastnika in z njim obstanek v najhitrejšem in najdražjem avtomobilskem športu na svetu. Zadnja, še nepotrjena, a najverjetnejša informacija glede prihodnosti moštva Honda Racing Team je, da naj bi ekipo odkupili kar njeni vodilni možje, na čelu z Rossom Brawnom in Nickom Fryjem. Potrditev te novice naj bi v javnost prišla do konca tedna.

Tudi dirkaška zasedba bi v primeru vodstvenega odkupa ostala enaka kot v lanski sezoni. Dirkalnika naj bi tako upravljala Britanec Jenson Button ter Brazilec Rubens Barrichello, oba pa bi si s tem tudi zagotovila podaljšek kariere v formuli ena. "Rubinho", ki je od leta 1993 odkar je v F1 nastopil na 267-ih dirkah za veliko nagrado (9 zmag, 530 osvojenih točk), bo tako v naslednji sezoni, seveda če do odkupa hondinega moštva zares pride, najizkušenejši dirkač med vsemi, samozavesti in motivacije pa 36-letnemu v Sao Paulu rojenemu dirkaču tudi ne manjka. "V formuli ena imam še nedokončane posle," je razlagal lani, ko je izvedel za Hondin "pobeg" iz tega športa: "Prepričan sem, da še lahko pokažem dobre vožnje in v prvenstvu končam zelo visoko, če že ne celo na prvem mestu. Resnično verjamem, da si to zaslužim."

Izjave nekdanjega dirkača Jordana, Stewarta in Ferrarija je morda le malce preveč samozavestna, saj Barrichello v prejšnji sezoni osvojil le 11 točk, kar je bilo dovolj za 14. mesto v prvenstvu dirkačev. Njegov moštveni kolega Button je bil še manj prepričljiv in je na devetnajstih dirkah zbral vsega 3 točke, Honda pa je v konstruktorskem prvenstvu končala na razočarajočem devetem mestu.

Ne spreglejte