Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
15. 12. 2011,
10.42

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 15. 12. 2011, 10.42

8 let, 5 mesecev

Alguersuari: Nočem soditi, a to je nesporazum

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Španski dirkač formule 1 Jaime Alguersuari je slovo od Tora Rossa pospremil z besedami "presenečenje in nepričakovano". Red Bulla vseeno noče kriviti.

Španec Jaime Alguersuari in Švicar Sebastien Buemi sta bila v sredo odpuščena. Nova dirkača Tora Rossa bosta Avstralec Daniel Ricciardo in Francoz Jean-Eric Vergne. Alguersuari je v ekipi preživel dve sezoni in pol, z dvema sedmima mestoma v drugi polovici letošnje sezone in 11 točkami več od Buemija pa je dokazal, da si zasluži sedež v formuli 1. Lahko ga razumemo, da ga je novica šokirala.

"Še pred tednom dni sem se pogovarjal s Helmutom Markom in Franzom Tostom. Rekla sta, da imata zame načrte za sezono 2012. Pokazala sta, da zaupata vame," je o nepričakovanem slovesu dejal Jaime Alguersuari. "Nočem soditi te situacije, a ta novica se zdi velik nesporazum v najboljšem trenutku moje športne kariere. Zdi se mi nora, saj so mi dali priložnost pri 19 letih in to brez enega samega kroga v formuli 1. A nočem soditi odločitve, saj mi je Red Bull od 15 leta dajal vse. Nisem pa žrtev, saj sem bil zaradi njih sedem let deležen privilegijev. Niti ne delam drame, saj imam veliko načrtov za sedanjost in prihodnost. Presenečenje je trajalo nekaj ur. Po pogovoru z družino pa sem spoznal, da je življenje še vedno polno priložnosti in izzivov."

Zdi se, da je njegova edina priložnost, da ostane v formuli 1, španska ekipa Hispanie. Sicer pa ima še eno kariero – glasbeno. Letos je izdal svojo prvo zgoščenko s plesno glasbo. Je DJ.

Ne spreglejte