Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sobota,
12. 12. 2015,
12.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

kros Rok Puhar

Sobota, 12. 12. 2015, 12.04

8 let

V napovedih je previdna, a upajmo, da bo na progi dovolj hitra za medaljo

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V nedeljo bo v Hyeresu 22. evropsko prvenstvo v krosu. V Francijo je odpotovalo pet slovenskih tekačev. Maruša Mišmaš bi se ob ugodnem razpletu lahko borila tudi za medaljo.

Kros je ena najbolj nepredvidljivih atletskih disciplin. Tega se zaveda tudi prvo ime slovenske ekipe na letošnjem prvenstvu Maruša Mišmaš, ki je v napovedih previdna. "Tekme se zelo veselim in pripravljena sem dobro, tako da upam na čim višjo uvrstitev. S konkurenco se še nisem obremenjevala, tako da težko napovem rezultat, gotovo pa se bom borila do konca. Toplejše vreme mojim nogam ustreza, tudi proga z umetnimi hribčki in preprekami bi mi morala biti pisana na kožo," je pred nedeljskim nastopom, štart mlajših članic bo ob 11.42, dobro razpoložena 21-letna Grosupeljčanka.

"Za svojo varovanko Marušo lahko povem, da je dobro pripravljena, tudi njeno trenutno zdravstveno stanje je dobro in sposobna je velikih dosežkov. Kaj se bo dejansko zgodilo na tekmi, pa bomo videli," je dejal njen trener in vodja letošnje ekipe Svjetlan Vujasin.

Kandidatk za medaljo je veliko

Prav v kategoriji mlajših članic ni izrazite favoritinje, tekačic, ki bi se lahko zavihtele na zmagovalne stopničke, pa je precej. Belgijka Louise Carton je aktualna evropska podprvakinja v teku na 5000 metrov, zimsko sezono pa je začela z nekaj zmagami na krosih. Lanske zmagovalke letos ne bo na štartu, bo pa podprvakinja Milica Mirčeva iz Bolgarije. Med favoritinjami je tudi Srbkinja Amela Terzić, lani je bila le mesto pred Mišmaševo, ki je bila 11. Nevarne bodo tudi Turkinje, s katerimi pa je naša atletinja zlahka opravila na novembrskem balkanskem prvenstvu. Tam ni bilo le Emine Hatum Tune, ki je lani osvojila zlato med mladinkami, letos pa bo prvič nastopila v mlajši članski kategoriji.

Puhar prvič v članski konkurenci

"Jeseni sem nastopil na dveh polmaratonih, kar se kaže z utrujenostjo. To bo moj prvi nastop na tekmovanju v članski konkurenci, zato puščam odprte možnosti in grem na tekmo neobremenjen. Gotovo pa se bom potrudil za čim boljši dosežek," je dejal edini slovenski predstavnik v članski kategoriji Rok Puhar. Naslov bo branil naturalizirani Turek Polat Kemboi Arikan.

Med mlajšimi člani bo nastopil Domen Hafner, v mladinski kategoriji pa Jan Kokalj in Eva Skaza.

"Na tokratnem prvenstvu v krosu lahko računamo na vidno uvrstitev Maruše Mišmaš, ki je resna kandidatka za kolajno. Za našega predstavnika v članski konkurenci Roka Puharja lahko rečem, da lahko pričakuje solidno uvrstitev nekje na sredini tekmovalcev v svoji konkurenci. Za preostale tri naše mlade predstavnike pa bo tekma predvsem dragoceno nabiranje mednarodnih izkušenj," je pred prvenstvom cilje predstavil Martin Steiner, predsednik strokovnega sveta Atletske zveze Slovenije.

Na prvenstvu bo nastopilo nekaj manj kot 500 tekačev iz 32 držav.

Ne spreglejte