Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
25. 10. 2010,
13.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 25. 10. 2010, 13.21

8 let

Primož Kozmus: Vračam se

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Svetovni in olimpijski prvak v metu kladiva, ki je lani presenetljivo naznanil predčasno upokojitev, Primož Kozmus, se vrača na tekmovališča.

''Res je. Primož že nekaj časa trenira, a je bilo to znano le tistim najožjim. Vzrok, zakaj se je tako odločil, so urejene družinske zadeve, ki jih pred tem ni imel časa urediti. Vrnil se bo v tekmovalne arene in bo nastopal že v naslednji sezoni,'' nam je zaupal atletski menedžer Uroš Žager, s katerim je Primož Kozmus sodeloval že v preteklosti, zelo verjetno pa bo tako tudi v prihodnosti. Kozmus je v času, ko ni aktivno treniral in tekmoval, postal očka in očitno zdaj dobil dodatne motive za to, da v prihodnosti nadaljuje zelo uspešno športno pot.

Novim izzivom naproti z veliko optimizma

Novica je v javnost prišla po ponedeljkovem sestanku s predsednikom Vlade Republike Slovenije Borutom Pahorjem in z ministrom za šolstvo in šport dr. Igorjem Lukšičem. Predsednik vlade je novico sprejel z velikim zadovoljstvom ter olimpijskemu in svetovnemu prvaku v metu kladiva odvrnil, da mu bo pomagal v okviru pristojnosti, ki jih ima, ter dodal, da se bo glede finančnih pomoči za vnovičen zalet treninga skupaj z ministrom potrudil, da bi se proučile vse možnosti. Predsednik vlade je ob tej priložnosti poudaril, da je slovenski šport izjemno pomemben in uspešen ambasador slovenskega ponosa v svetu in da se vlada trudi s športno politiko zagotavljati pogoje za to.

Primož je o svoji vrnitvi povedal: ''Za umik sem imel več razlogov, ki so bili osebne narave. Vendar sem po srcu športnik in menim, da temu športu lahko še veliko doprinesem in v metu kladiva še nisem rekel zadnje besede. Novim izzivom naproti se podajam z veseljem in veliko optimizma. To mi dopušča tudi zdravstveno stanje, saj je bilo v času umika dovolj časa za regeneracijo. Nameravam nadaljevati delo po začrtani poti, ob tem bodo imeli priložnost sodelovati člani moje nekdanje ekipe, s katerimi sem osvojil vrh in upam da bo delo prineslo vrhunske rezultate že v naslednji olimpijski sezoni.'' Kozmus je sodeloval vso kariero s trenerjem Vladimirjem Kevom, ki pa ob našem klicu ni povedal nič konkretnega in je deloval malce zmedeno. ''O tem nič ne vem,'' nam je sprva odvrnil, nato pa dejal: ''Vem vse. A zadeve ne bom komentiral.'' Vprašanje je, ali bosta s Kozmusom še sodelovala. Jasno pa je, da je v zadnjem času Brežičan treniral sam.

Ne spreglejte