Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 6. 2013,
18.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 21. 6. 2013, 18.42

8 let

Kozmus verjame v prvo ligo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Primož Kozmus, najboljši slovneski atlet, je trenutno v Kaunasu, kjer ga konec tedna čaka nastop na ekipnem evropskem prvenstvu v dresu Slovenije.

Primož Kozmus, najboljši slovenski atlet v zgodovini, je drugič postal očka. Novico o rojstvu sina Maksa, ki ga je njegova žena povila v brežiški porodnišnici, je izvedel v Litvi, kjer se v Kaunasu s slovensko reprezentanco pripravlja na ekipno evropsko prvenstvo. Kljub lažji poškodbi gležnja ostaja prvi favorit tekmovanja v metu kladiva.

"Žena Maja me je poklicala, da je rodila. Novice sem bil zelo vesel. Vesel sem tudi, da sta oba dobro in zdrava. Upal sem sicer, da se bo ta dogodek zgodil, ko se bom vrnil domov," je povedal Kozmus.

Par ima od septembra 2010 že hčerkico Marijo Roso. "Tedaj sem bil pri porodu zraven. Nadejal sem se, da bom ponovil to izkušnjo," je dodal olimpijski zmagovalec iz Pekinga 2008 in srebrni na lanskih OI v Londonu.

Slovenska reprezentanca je opravila trening na stadionu v Kaunasu, že pred odhodom pa si je za cilj zastavila preboj v prvo ligo. Največji tekmeci bodo Hrvaška, Srbija in gostiteljica Litva, nevarni pa so lahko tudi Avstrija, Izrael in Danska.

"Verjamem, da se bo reprezentanca uvrstila v prvo ligo, kamor po kakovosti tudi sodi. Upam, da bomo vsi dobro tekmovali in ne bo večjih spodrsljajev," je menil Kozmus, ki ima povit levi gleženj.

"Moj cilj je zmaga, osvojitev osmih točk. Danes sem sicer prvič po dobrem tednu dni metal kladivo, ker sem staknil poškodbo med eno od vaj. Nerodno sem stopil in mi je 'obrnilo' gleženj. Ni nič hujšega, je pa boleče. Gleženj imam sedaj močno povit, na današnjem treningu pa je bilo vse že kar dobro. Kakšnega vrhunskega izida sicer ne morem pričakovati, verjamem pa, da mi bo uspel dober met za zmago," je pojasnil Kozmus.

V slovenski reprezentanci večjih sprememb glede na sredi tedna objavljeno postavo ni. Po besedah Martina Steinerja, vodje reprezentance, bo v teku na 100 m zaradi poškodbe odsotno Saro Strajnar nadomestila Kristina Žumer. Nekaj sprememb je tudi v ženskih tekih na srednjih in dolgih progah. Na 800 m bo tekla Jerneja Smonkar, na 1500 m in 3000 m Sonja Roman, na 3000 m zapreke in 5000 m pa Maruša Mišmaš.

Ne spreglejte