Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 2. 2008,
18.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 14. 2. 2008, 18.40

8 let

Kozmus nekoliko poškodovan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Deseterica je podpisala pogodbe Atletsko zvezo Slovenije (AZS), na seznamu pa so vsi finalisti lanskega SP v Osaki s srebrnim in ta čas poškodovanim Primožem Kozmusom.

Med njimi sta še petouvršča Brigita Langerholc (800 m) in Marija Šestak (troskok), šestouvščeni Miran Vodovnik (krogla) ter sedmi šprinter Matic Osovnikar (100 m).

Med elitno deseterico so še nekdanja evropska prvakinja v krosu Helena Javornik (maraton), nekdanji evropski podprvak do 23 let Rožle Prezelj (višina), nekdanji mladinski evropski podprvak v skoku v daljino Jan Žumer (100 m), vse boljši slovenski rekorder na 110 m ovire Damjan Zlatnar ter ena najboljših tekačic letošnje dvoranske sezone na svetu na 1500 m in 3000 m Sonja Roman, ki ima v lasti najboljši evropski rezultat. Člani selekcije bodo poleg zneska za osnovne pogodbe dobili po 5000 evrov letno in dodatne usluge v zdravstvenih in drugih storitvah.

Na seznamu tudi Jolanda Čeplak

Igor Primc, vodja vrhunske selekcije, ki obstaja od lanskega leta, je dejal, da se sedaj atleti in atletinje ter trenerji bolj povezujejo in sodelujejo kot v preteklosti, sedmerica članov pa je v lanski sezoni dosegla svoje prve ali druge najboljše izide kariere in odmevne mednarodne uvrstitve. Ta čas ima težave s poškodbo bicepsa na levi roki Kozmus in obiskuje zdravnika. Osovnikar je po nekaj nastopih končal letošnjo dvoransko sezono še pred SP, kar je načrtoval že lani, Langerholčeva je odpovedala dvoransko sezono zaradi težav s tetivami, viroza pa je preprečila nastope v zadnjem obdobju tudi Prezlju, ki je prav tako končal zimsko sezono.

Na podpisu pogodbe je bila le osmerica športnikov; Javornikova je na pripravah, Šestakova pa se je vračala iz Grčije. "Marija Šestak je v sredo v Atenah dosegla tretji izid vseh časov v troskoku in najboljšega letos na svetu, kar nas pred nastopom na dvoranskem SP v Valencii navdaja z velikim optimizmom. Vsak izmed omenjene osmerice lahko na OI nastopi v finalu, od nekaterih pa lahko pričakujemo še boljše izide. Prepričan sem, da se bomo tudi letos SP in OI vrnili z medaljami. Na seznamu je tudi Jolanda Čeplak, disciplinska komisija pa bo odločila o njeni morebitni kazni ali oprostitvi," je dejal predsednik AZS Peter Kukovica.

V primeru Čeplakove je danes na sedežu zveze potekalo zaslišanje pred disciplinsko komisijo.

"Zaslišanje je del pripravljalnega postopka z disciplinsko razpravo in je zaprto za javnost, njen namen pa je zbrati dokazna gradiva za uspešno izpeljavo disciplinske razprave," je v obrazložitvi zapisala Tanja Malovrh, predsednica disciplinske komisije AZS, ki pa se je izločila iz postopka, ker je njen mož Tadej Malovrh vodil prvi del postopka kot vodja protidopinške komisije AZS.

Ne spreglejte