Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Torek,
5. 7. 2016,
7.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

evropsko prvenstvo Robert Renner Amsterdam 2016 atletika

Torek, 5. 7. 2016, 7.00

6 let, 6 mesecev

Od našega poročevalca v Amsterdamu

Francoski zvezdnik lovi osmi naslov evropskega prvaka, Renner prvi finale

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Renaud Lavillenie | Foto Reuters

Foto: Reuters

Francoski skakalec ob palici Renaud Lavillenie bo nastopil na svojem osmem evropskem prvenstvu, če upoštevamo tako prvenstva na prostem kot v dvorani, na dozdajšnjih sedmih pa je vsakič domov odnesel zlato medaljo.

Renaud Lavillenie bo nastopil na četrtem zaporednem evropskem prvenstvu na prostem. V Barceloni leta 2010, Helsinkih leta 2012 in Zürichu leta 2014 je prepričljivo zmagal, na zlato medaljo pa računa tudi v Amsterdamu. "Sem sem prišel z namenom osvojiti še eno zlato. Imam že veliko zlatih odličij, a vsakič je moj cilj zmaga. Na evropskem prvenstvu je v skoku ob palici vedno dobra tekma in nikakor ne želim izgubiti. Preskočena višina me ne zanima, želim le zlato medaljo. Tudi če zmagam s preskočenimi 580 centimetri, bom zadovoljen," je pred prvenstvom dejal svetovni dvoranski rekorder.

Na začetku letošnje poletne sezone ni bil tako prepričljiv. Čeprav je zmage nizal drugo  za drugo, pa višine niso bile tiste, ki smo jih pri njem vajeni. No, stvari je postavil na svoje mesto ravno na zadnji tekmi pred prvenstvom, ko je na francoskem prvenstvu preskočil 595 centimetrov. "Do te tekme ni tekmoval s polnega zaleta. Spremljal sem njegove nastope in mislim, da je postopoma tempiral formo in namenoma skakal nekoliko zadržano," je to pojasnil slovenski rekorder v skoku ob palici Robert Renner.

"Sprva finale, potem bom razmišljal naprej"

Tudi Slovenija v tej disciplini dobiva resnega konkurenta za najvišja mesta na največjih tekmovanjih. Renner je lani že navdušil z uvrstitvijo v finale na svetovnem prvenstvu v Pekingu, podobne načrte pa ima tudi v Amsterdamu.

Robert Renner si bo nadaljnji cilj postavil po uvrstitvi v finale. | Foto: Peter Kastelic Robert Renner si bo nadaljnji cilj postavil po uvrstitvi v finale. Foto: Peter Kastelic

"Tri tedne pred evropskim prvenstvom sem si vzel čas zase, se pripravljal doma in nisem tekmoval. Nisem uvajal nobenih novosti. Šlo je za podobno pripravo kot lani, saj se je izkazala za zelo dobro. Rezultatsko smo tekmovalci zelo izenačeni, zato bodo že kvalifikacije zelo pomembne. Pomembno bo tudi v katerem poskusu boš preskočil določeno višino. Verjamem, da je finale realen cilj, naprej pa ne želim razmišljati. Tekme mi običajno dajo neko dodatno motivacijo, ki mi pomaga, da pokažem še več. Za zdaj še nimam nobenega spodrsljaja na velikih tekmah in upam, da bo tako ostalo," je dejal Renner, ki je letošnjo sezono začel precej višje kot do zdaj. Če bi se mu uspelo približati osebnemu rekordu, ki ga je postavil lani v Ptičjem gnezdu in znaša 570 centimetrov, bi lahko posegel precej visoko.

 

Ne spreglejte