Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 1. 2016,
19.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Olimpiki

Ponedeljek, 11. 1. 2016, 19.03

8 let

"Velikani slovenskega športa" so se združili za dober namen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Športno društvo in humanitarna organizacija Olimpiki s številnimi znanimi osebnostmi začenja dobrodelno akcijo z naslovom Mi igramo za druge. Z igro nogometa bodo osrečevali družine v stiski.

Biti znan, uspešen in priljubljen še ni zagotovilo za empatijo. A v športnem in humanitarnem društvu Olimpiki so znali poiskati prav take ljudi in z njimi pomagati drugim. Za Olimpiki, ki jih vodi predsednica Nataša Kadunc, je že več uspešnih akcij, med njimi tudi projekt, s katerim so lani pomagali otrokom iz Mladinskega doma Malči Beličeve. Letos se želijo dobrodelnosti dotakniti drugače. Širše.

Nekdanjemu nogometašu Sašu Udoviču, športnemu novinarju in komentatorju Ivu Milovanoviču in že prej omenjeni Kadunčevi se je porodila ideja o športno-humanitarni akciji z imenom Mi igramo za druge.

Prva nogometna tekma bo v Slovenj Gradcu

Bistvo projekta je, da se bo ekipa Olimpiki, ki jo bo sestavljalo več kot 30 znanih obrazov iz športa, glasbe in novinarstva, vsak mesec (razen julija in avgusta) na tekmi malega nogometa pomerila z znanimi obrazi iz lokalnega okolja, v katerem bodo nastopili.

Leta 2016 tako načrtujejo deset tekem, ki bodo, kot predvideva velika podpornica projekta Gabi Čačinovič Vogrinčič s Fakultete za socialno delo, igralce z lokalno skupnostjo povezale v humanitarno akcijo.

Prva tekma bo tako na sporedu že v petek, 22. januarja, v Slovenj Gradcu. Postava Olimpikov, ki jo bo določil njihov selektor Milovanovič, bo razglašena na današnji novinarski konferenci v Ljubljani, kjer se bodo predstavili glavni akterji projekta in kjer bodo razkrili razpored tekem.

Koroška malonogometna ekipa, ki jo bo vodil nekdanji trener NK Olimpija Marijan Pušnik, bo znana v prihodnjih dneh. Organizatorji so potrdili, da bo vabilo za nastop v ekipo prejela tudi alpska smučarka na začasnem premoru Tina Maze.

Vsak mesec vrednostni bon za družino v stiski

Organizatorji bodo v okviru akcije Mi igramo za druge zbirali denar in vsak mesec z njim pomagali družini v stiski iz okolja, kjer bo tekma organizirana. "Izbrana družina bo dobila vrednostni bon v vrednosti najmanj tri tisoč evrov, odvisno od sponzorske pomoči. Prvi mesec bo glavni pokrovitelj akcije podjetje EC iz Celja," je pojasnila Kadunčeva.

Dogodek bodo na svojem terenu organizirali lokalni udeleženci, je dodala. Od njih bo tudi odvisna cena vstopnic za ogled tekme. Kot je povedala sogovornica, bo šlo za simbolično vsoto.

Vsi "nogometaši" bodo nastopili brezplačno oziroma za pivo in sendvič, kot so se pošalili organizatorji.

Ne spreglejte