Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 11. 2015,
21.48

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

koncert

Nedelja, 8. 11. 2015, 21.48

6 let, 7 mesecev

Fogl je v domačem Tržiču dobil odgovor na svoje vprašanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

V eni svojih zadnjih pesmi se je Tomaž Ahačič - Fogl, ki mu je bolezen odvzela glas, spraševal: "Koliko ti sploh pomenim?" Na razprodanem koncertu njemu v čast je dobil jasen odgovor: "Ogromno."

Ko se je Domen Kuralt, pevec glasbene skupine Calypso, sredi oktobra ob prvi javni objavi novice o tem, da je 46-letni pevec Tomaž Ahačič, bolj znan kot Fogl, zaradi bolezni izgubil sposobnost govora, petja in normalnega prehranjevanja, domislil, da bi mu skušali finančno stisko olajšati z organizacijo dobrodelnega koncerta v domačem Tržiču, je takoj pridobil zanimanje javnosti.

Nekateri so Tomaža poznali že kot pevca skupine Abrakadabra, pozneje Yuhubande, drugim se je prikupil z izjemnimi imitacijami v oddaji Znan obraz ima svoj glas. Kakorkoli, vstopnice za prvi dobrodelni koncert - drugi bo 19. novembra v Hali Tivoli – so šle za med.

V nabito polni dvorani tržiških olimpijcev je včeraj popoldne sedelo 2.400 ljudi. Večina izmed njih, tako kot Fogl, Tržičanov. Na to je večkrat opozoril tudi voditelj prireditve Boštjan Romih, ki je poudaril, kako pomembno je, da mesto in njegovi prebivalci ob pomembni stvari znajo stopiti skupaj. Tako kot so skupaj stopili tudi nastopajoči - več kot 30 glasbenih in plesnih skupin se je sinoči zvrstilo na odru in pod njim -, ki so se organizatorju javili ter svoje glasbene storitve ponudili sami in seveda nastopili brezplačno.

 

 

Tudi mi te imamo radi, naš dragi Fogl! (hvala skupini Calypso za organizacijo koncerta)

Posted by Radio Gorenc on Sunday, November 8, 2015

 

Večina nastopajočih se je odločila za poskočne ritme, kar velja za Wernerja, Saško Lendero, Pop Design … Drugi so izbrali bolj baladne skladbe, na primer Čuki – njihov vodja Jože Potrebuješ je bil še pred tremi meseci Ahačičev gost na Radiu Gorenc – in Tomaž Klepač oddaje Znan obraz ima svoj glas. Prireditev je potekala gladko, hitro, vsak je odpel ali odplesal le eno skladbo, potem pa oder prepustil naslednjemu.

Vrhunci (in solze) večera

Eden od vrhuncev večera je bil prav gotovo prihod Tomaža, njegove žene Marjete in hčerke Anje, saj so bili mnogi skeptični, da bo pevec, ki je v procesu obiskovanja kemoterapij, sploh lahko prisoten na koncertu. No, bil je, skoraj ves čas, na koncu pa stopil tudi na oder, kjer je spremljal govor hčerke Anje, ki se je Tržiču zahvalila v očetovem imenu. Češ da mu zaigra srce ob pogledu na polno dvorano in ob podpori, ki mu jo izkazujejo domačini. Še dolgo se bo spominjal tega koncerta, ki mu bo dal zagon za boj z zahrbtno boleznijo. "Obljubim vam, da se bom boril naprej in da boste ponosni name, tako kot sem jaz ponosen na vas," je v Tomaževem imenu brala njegova hči.

Naslednja vrhunca sta bila predstavitev videospota s pozitivnim sporočilom in naslovom Mi smo s teboj, ki so ga glasbeniki – od Nine Pušlar, Nuše Derenda, Vlada Pilje, Matjaža Kumlja, Domna Kuralta, Saške Lendero, Eve Hren do mnogih drugih – posneli za Tomaža, in premierno predvajanje do zdaj neznane Foglove skladbe z naslovom V predmestju tvojih sanj, ki je povzročila množično brisanje solznih oči. Tudi med moškim delom občinstva.

Ne spreglejte