TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 7. 2008,
8.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 1. 7. 2008, 8.19

8 let

Seksajte sproščeno!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Negotovost glede lastnega videza je mnogokrat ovira za sproščujočo spolnost. Vendar čimprej pozabite na nelagodje – za vrhunski užitek videz ni najbolj pomemben.

Saj poznate situacijo, ko je vzdušje pravo, ko gorijo sveče in ko sta se z vašo novo ljubeznijo pravkar začela poljubljati. Ko pride na vrsto odlaganje oblačil, vam po glavi rojijo neprijetne misli: »Sem predebela? Ga bo odvrnil moj celulit? Kaj, ko bi ugasnila luči?« S takim razmišljanjem boste zamudili veliko prijetnih trenutkov in se prikrajšali za številne užitke. Kar četrtina žensk ima težave pri spolnosti, ki vključujejo tudi dejstvo, da nikoli ne doživijo orgazma. Eden glavnih razlogov je v tem, da so nezadovoljne s svojim videzom in obremenjevanje v mislih se hitro prenese tudi na telo. Če nenehno nosimo ohlapna oblačila, se pokrivamo in zakrivamo tudi v postelji ter zavračamo skupne užitke, kot je prhanje, verjetno tudi spolnost ne more biti osrečujoča in sproščujoča dejavnost, v kateri bi nadvse uživali.

Ko smo goli, smo ranljivi

Raziskave kažejo, da veliko žensk povezuje svoj (po njihovem mnenju slab) videz s pomanjkanjem spolne sle. Menijo, da je videz njihovega telesa vzrok za moško (ne)poželenje in namesto da bi razmišljale o tem, kako bodo zapeljale svojega moškega, razmišljajo o dieti. Takšno nezadovoljstvo lahko hitro preraste v samoobtoževanje, posebej če partner ni ravno najbolj takten v svojih izjavah.

Ko ga obremenjujete z vprašanji, ali mu je vaše telo všeč in ali ste se zredili, lahko njegov odgovor: »Res si pridobila kakšen kilogram,« ali »Tehle jamic na tvojih stegnih prej ni bilo,« pokvari vso romantiko in povzroči, da boste v postelji še bolj nesproščeni. Moški navadno nimajo namena žaliti, le ne zavedajo se teže svojih besed, na katere smo ženske pretirano občutljive.

Ne krivite svojega telesa

Včasih tudi najbolj sladke besede in najumetelnejše ljubezenske tehnike ne morejo izgnati tesnobe iz ženskega srca. Razlog je v tem, da moški iščejo vzroke za svoj neuspeh zunaj sebe, ženske pa v sebi. Nisem dobila službe? Gotovo nisem dovolj privlačna. Nimam fanta? To je zaradi mojih povešenih prsi. Nisem doživela orgazma? Verjetno je to zaradi moje prevelike teže. Namesto da bi pomanjkanje poželenja pripisale napornemu dnevu, slabemu razpoloženju ali nezainteresiranosti partnerja, ženske krivijo svoje telesne atribute. Vsak psihiater pa vam lahko pove, da privlačnost nima zveze s številko na tehtnici. Samozavest med seksom je povezana z zavedanjem in občutenjem lastnega telesa, ne pa z njegovim videzom. Tako lahko zajetna ženska, ki je samozavestna in se počuti seksi, v spolnosti uživa in nudi neizmerne užitke svojemu partnerju; medtem ko lahko vitka lepotica, ki je obsedena z dvema gramoma maščobe na svojem telesu, ostane v postelji zaradi tega precej nespretna in nesproščena.

Lepota je v glavi

Verjetnost, da boste svojemu moškemu bolj všeč kot sami sebi, je velika. Če seveda govorimo o zrelih moških, ki se nimajo namena dokazovati in vas imeti za številko. Verjemite, če vi uživate v postelji, je to za vašega parterja zelo seksi in takrat nima časa razmišljati o vašem celulitu.

Kljub temu pa lahko tudi sebe pripravite do tega, da si boste bolj všeč. Ena od tehnik za doseganje boljše samopodobe se imenuje »ustavljanje misli«. Nekajkrat si zapišite svoje negativne misli o sebi, nato pa jih pretvorite v njihovo nasprotje in te nove misli na glas preberite.

Drug način, da si pomagate biti bolj prizanesljivi do svojega telesa, je, da zavestno govorite o svojih delih telesa s pozitivnim predznakom. »Moje noge niso debele, ampak mišičaste,« ali »Moškim so všeč velike prsi, tudi če ne stojijo pokonci kot nebotičniki«.

Take besede bodo pozitivno vplivale na vašo samozavest. Tudi če zaradi njih ne boste nič vitkejši, se boste lažje osredotočili na tisto, kar vam je na vašem telesu všeč, tudi med spolnostjo. Namesto na preveliko zadnjico lahko mislite na svoje lepe lase, zapeljivo zaobljena zapestja in privlačne ustnice. Tako se boste lažje osredotočili na toplino njegovih rok na vaši koži ali okus njegove kože in ne boste mislili na svoje pomanjkljivosti.

Zavedajte se, da imate samo eno telo in to vam je sposobno nuditi največje užitke. Komur ni všeč, si je sam kriv, vi pa začnite čimprej uživati v sebi in v fantastičnem seksu.

Ne spreglejte