SiolNET.
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pregled čakalnih dob v bolnišnicah na spletni strani ministrstva za zdravje

1

termometer

Uporabniki zdravstvenih storitev lahko sedaj na spletni strani ministrstva za zdravje najdejo tabelo čakalnih dob v bolnišnicah za izbrane aktivnosti v okviru ambulantne in bolnišnične dejavnosti.

Tabela prikazuje stanje čakalnih dob konec maja. Ministrstvo za zdravje se je odločilo za pripravo tabele, da bi s tako zbranimi in nazorno prikazanimi podatki olajšalo odločitev uporabnikom pri izbiri bolnišnice za določen pregled ali poseg. Podatki neposredno od izvajalcev zdravstvenih storitev Tabela je bila pripravljena na podlagi podatkov, ki jih je ministrstvo prejelo neposredno od izvajalcev zdravstvenih storitev. Gre za prvi prikaz čakalnih dob s strani ministrstva za zdravje, ki ga bodo v prihodnosti še dograjevali. Skupaj z izvajalci zdravstvenih storitev bodo postopno razvijali sistem za redno poročanje in objavo ažurnih podatkov. Za večjo preglednost dostopnosti storitev Uporabnikom bodo tako vedno na voljo aktualni podatki o čakalnih dobah, s čimer na ministrstvu za zdravje želijo povečati preglednost nad dostopnostjo do zdravstvenih storitev.

Ministrstvo je za morebitne pripombe uporabnikov zdravstvenih storitev, predvsem glede neujemanja objavljenih čakalnih dob z dejanskimi, odprlo tudi elektronski naslov cakalnedobe@gov.si.

Uporabniki zdravstvenih storitev lahko sicer podatke o čakalnih dobah po posamezni zdravstveni storitvi najdejo tudi na spletnih straneh Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), kjer so na voljo podatki o čakalni dobi po posameznem izvajalcu.

Na spletnem naslovu http://www.zzzs.si/cakdobe lahko zavarovanec poišče tudi izvajalce določene zdravstvene storitve na območju posamezne območne enote ZZZS.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin