SiolNET. Posel danes Finance
3,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Stanovanja v Stari Ljubljani so šla za med

3,10

termometer

Stanovanje
Foto: Bojan Puhek

Za tri staromeščanska stanovanja v središču Ljubljane se je na dražbi potegovalo 70 kupcev. Izklicna cena stanovanja na Starem trgu se je več kot podvojila.

Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana (JSS MOL) je prodal vsa tri staromeščanska stanovanja v strogem središču prestolnice. Stanovanja so se prodajala prvič in potrebujejo temeljito prenovo. Sklad je prejel okoli 70 zavezujočih ponudb.

Največ zanimanja so na skladu prejeli za 38 kvadratnih metrov veliko stanovanje na Starem trgu 16. Izhodiščna cena 40.800 evrov se je povzpela na 97 tisočakov. Prejeli so 56 ponudb, najvišja je znašala 71.400 evrov. Po odpiranju ponudb so z navzočimi ponudniki opravili dodatna pogajanja in ceno zvišali za dodatnih 25 tisočakov.

Stanovanje na Križevniški ulici je imelo izhodiščno ceno postavljeno pri 47.600 evrih, prodano pa je bilo za 78.800 evrov.
Stanovanje na Križevniški ulici je imelo izhodiščno ceno postavljeno pri 47.600 evrih, prodano pa je bilo za 78.800 evrov. Foto: Bojan Puhek

Izhodiščna cena za enako veliko stanovanje na Križevniški ulici 5 je znašala slabih 48 tisočakov. Zanj so prejeli devet ponudb, po dodatnih pogajanjih pa je cena poskočila na 78.800 evrov.

Še najmanj zanimanja je bilo za največje stanovanje poleg Zlate ladjice. 108 kvadratnih metrov veliko štirisobno stanovanje je bilo prodano za 175 tisočakov. Še najmanj zanimanja je bilo za največje stanovanje poleg Zlate ladjice. 108 kvadratnih metrov veliko štirisobno stanovanje je bilo prodano za 175 tisočakov. Foto: Bojan Puhek

Najmanj zanimanja je bilo za največje stanovanje v drugem nadstropju prenovljene večstanovanjske stavbe na Jurčičevem trgu 2. Izklicna cena za 108 kvadratnih metrov veliko štirisobno stanovanje s pripadajočo shrambo je s 142 tisoč evrov po dodatnih pogajanjih dosegla 175 tisoč evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin