SiolNET. Posel danes Finance
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Nova zgodovina svetovnih borz je napisana! + Brezplačni priročnik za trgovanje na borzi

Oglasno sporočilo

Od začetka leta do danes, je indeks Dow Jones zrasel za 4.5%, prejšnji mesec je dosegel svoj zgodovinski maksimum, prebil je mejo 21.000 točke.

Močna rast borznih indeksov, predvsem ameriških, katera že dolgo časa ni bila videna, obeležila je konec leta 2016 in začetek leta 2017.

Ali ste vedeli da se zraven indeksov, na svetovni borzi lahko trguje tudi z valutami, zlatom, nafto in delnicami največjih svetovnih podjetij (tako imenovani CFD-ji)? Vas to zanima ?

Fortrade, samo danes vsem bralcem Siola podarja priričnik ‘Trgovanje na svetovni borzi za začetnike’, katerega lahko prevzamete tukaj.

Na kratko o Dow Jones indeksu

Dow Jones Industrial Average je najstarejši borzni indeks na svetu. Ustanovljen je bil že leta 1896 in združuje 30 največjih ameriških podjetij, s katerimi vrednostnimi papirji se trguje na borzi NYSE. Ta podjetja predstavljajo crème de la crème ameriške ekonomije. Dow Jones je dolgo predstavljal najvišji standard za gibanje cen celotnega trga delnic na ameriških trgih vendar ga na tem mestu v zadnjih 60 letih počasi presega vsepopularnejši borzni indeks S&P500.

Priročnik “Trgovanje na svetovni borzi za začetnike” lahko danes prevzamete tukaj.

 

Največja rast v zgodovini

Od začetka leta do danes, je indeks Dow Jones zrasel za 4.5%, prejšnji mesec je dosegel svoj zgodovinski maksimum, prebil je mejo 21.000 točke, vendar se je danes vrnil na približno 20.650 točke. Na premikanje cen delnic, ter s tem tudi indeksa, poleg dogajanja, ki se tiče samih podjetij katera sestavljajo ta indeks, na vrednost vplivajo tudi (geo)politični nemiri, vojne, krize, itd., ki predstavljajo tako imenovano sistematično tveganje.

Priročnik “Trgovanje na svetovni borzi za začetnike” lahko danes prevzamete tukaj.

 

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Pogodbe o razliki v ceni (CFD) predstavljajo proizvode, ki temeljijo na finančnem vzvodu in imajo visoko raven tveganja za Vaš kapital, ker lahko cene hitro postanejo neugdne za Vas. Svoja sredstva lahko izgubite, vendar ne več kot je bila višina vašega depozita. Ti proizvodi morda ne bodo primerni za vse stranke, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa tudi neodvisen nasvet. To gradivo ni ne ponudba, ne povpraševanje in ne transakcija glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejme nobene odgovornosti za kakršnokoli uporabo teh komentarjev, pa tudi ne za posledice, ki lahko iz tega izvirajo. Ni nikakršnega zagotovila in ne garancije glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Posledično, vsaka oseba, ki ravna po njih, to dela popolnoma na lastno tveganje.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin