Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Ponedeljek,
18. 7. 2016,
18.22

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

nepremičnine dražba stanovanj stečaj Osebne finance

Ponedeljek, 18. 7. 2016, 18.22

6 let, 7 mesecev

Kaj in za koliko na dražbah ponujajo stanovanja ob Blejskem jezeru

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55
Stanovanje na Bledu | Foto Stečajni upravitelj

Foto: Stečajni upravitelj

Se želite pred vročinskim valom ohladiti v gorenjskem turističnem biseru? Avgusta bodo v Ribnem na dražbi na prodaj tri stanovanja, v Zgornjih Gorjah pa še eno.

Stečajni upravitelj Rudolf Hramec bo 17. avgusta na prvi javni dražbi v Celju skušal prodati dva apartmaja v lasti žalske družbe Vender Invest, ki je pred dobrim letom dni končala v stečaju.

Oba apartmaja s pripadajočim parkiriščem in shrambo se nahajata v pritličju apartmajske hiše na Ribenski cesti 1a. Čeprav oba merita slabih 58 kvadratnih metrov, se njuni izklicni ceni zaradi različne lege malenkost razlikujeta.

Prvi apartma bo na prodaj po ceni 125.037 evrov, drugi pa za 123.883 evrov. Dražitelji lahko ceno v posameznem koraku zvišujejo za dva tisoč evrov.

V prodajno ceno je vključeno še 15 kvadratnih metrov veliko parkirišče v podzemni garaži in pet kvadratov velika shramba v kleti.

Stanovanji v objektu, zgrajenem leta 2010, sta primerni za vselitev, kopalnici sta opremljeni s prho, umivalnikom in sanitarijami.

V sobah je položen laminat, stene so prepleskane, v stropovih so vgrajeni priključki za svetila. Ogrevanje je urejeno z radiatorji, plinski kotel je nameščen v kopalnici. | Foto: Stečajni upravitelj V sobah je položen laminat, stene so prepleskane, v stropovih so vgrajeni priključki za svetila. Ogrevanje je urejeno z radiatorji, plinski kotel je nameščen v kopalnici. Foto: Stečajni upravitelj

Bodoči kupec bo moral poravnati še 9,5-odstotni davek na dodano vrednost in morebitne druge dajatve, povezane s prodajo premoženja ter stroški prevzema. Za sodelovanje na dražbi morajo potencialni kupci varščino v višini desetine izklicne cene poravnati do 16. avgusta. Ogled nepremičnin je mogoč po predhodnem dogovoru.

Garsonjera v Ribnem za 26 tisočakov

Le streljaj stran, na Alpski cesti 1, pa bo 31. avgusta v Mariboru na prodaj 28 kvadratnih metrov velika garsonjera. Stanovanjski objekt v alpskem stilu je bil zgrajen leta 1974.

Stečajna upraviteljica Nasta Korbun je izklicno ceno postavila pri 26.493 evrih, ki jo dražitelji lahko zvišujejo v koraku po tisoč evrov. Varščino v višini 2.649,36 evra je treba plačati najpozneje en dan pred dražbo. Kupec bo moral k nakupni ceni prišteti še plačilo davka in morebitnih drugih prispevkov.

V Zgornjih Gorjah na prodaj obnovljeno stanovanje

Na nasprotni strani Blejskega jezera, v Zgornjih Gorjah, bo 22. avgusta na četrti javni dražbi na prodaj 54 kvadratnih metrov veliko mansardno stanovanje. Obsega kuhinjo, dnevno sobo, sanitarije, dve podstrešni sobi. Ima lastno centralno ogrevanje, obnovljena vodovod in elektriko.

Stečajna upraviteljica Vida Gaberc bo stanovanje prodajala po izklicni ceni 35 tisoč evrov, cena se bo zviševala v koraku po 300 evrov, varščina pa znaša desetino izklicne cene. Na prvi dražbi je bila izklicna cena sicer postavljena pri 47 tisočakih.

Dražba bo potekala v Ljubljani, ogled nepremičnine pa je mogoč po predhodnem dogovoru s stečajno upraviteljico.

 

Ne spreglejte