SiolNET. Posel danes Novice
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zavod za zaposlovanje bo tisočim danes izplačal milijone pomoči

0,04

termometer

zaposlitev zavod za zaposlovanje delo
Skupaj so na zavodu za zaposlovanje za vse interventne ukrepe v času epidemije prejeli več kot 235 tisoč vlog. Foto: Matej Leskovšek

Solidarnostni dodatek za brezposelne bo danes prejelo 9.270 oseb v višini 1,39 milijona evrov, začasno denarno nadomestilo pa 1.414 oseb v višini 850.662 evrov.

Zavod za zaposlovanje bo danes izplačal za skoraj 7,5 milijona evrov pomoči po interventni koronski zakonodaji, poroča STA. Gre za solidarnostni dodatek za brezposelne, začasno denarno nadomestilo, nadomestilo plače za ukrep čakanje na delo ter sredstva za ukrep karantene oziroma višje sile, so sporočili iz zavoda.

1.626 delodajalcev bo prejelo izplačilo nadomestila plače za ukrep čakanje na delo za 3.772 zaposlenih oseb v višini 3,74 milijona evrov, 1.879 delodajalcev pa bo prejelo sredstva za ukrep karantene oziroma višje sile za 4.291 zaposlenih oseb v višini 1,52 milijona evrov.

Prejeli več kot 235 tisoč vlog

Skupaj so na zavodu za zaposlovanje za vse interventne ukrepe v času epidemije prejeli več kot 235 tisoč vlog, od tega 60 odstotkov za čakanje na delo. Skupaj izplačanih bo tako doslej 571,6 milijona evrov za približno 270 tisoč oseb in več kot 39 tisoč delodajalcev.

Ljubljana danes Posel danes Obeta se posebna pomoč gostinstvu in turizmu drugi tir Posel danes Drugi tir: za devet kilometrov proge potrebujemo 13 let? Ljubljana_maske Posel danes Počivalšek sporočil: Prihodnji teden se odpirajo terase v oranžnih regijah

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin