SiolNET. Posel danes Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zavarovalnice v Sloveniji zbrale skoraj dve milijardi evrov premij

0

termometer

Zavarovalnice v Sloveniji so lani povečale obseg zbranih premij za blizu dva odstotka in se tesno približale meji dveh milijard evrov, ki so jo pred leti že presegale.

Osemnajst članic Slovenskega zavarovalnega združenja je obseg obračunanih premij povečalo za 1,8 odstotka na 1,97 milijarde evrov, pravijo v združenju.

V Sloveniji so zavarovalnice največ premij do zdaj zbrale leta 2010, in sicer 2,09 milijarde evrov, nato pa se je trend obrnil navzdol. Leta 2015 se je ta številka prvič spet povečala.

Največja rast premij pri življenjskih zavarovanjih Lani so se povečale zbrane premije na vseh področjih, najbolj pa pri življenjskih zavarovanjih - za 5,28 odstotka na 563,6 milijona evrov.

Vrednost zbranih premij iz premoženjskih zavarovanj se je v primerjavi z letom 2014 povečala za 0,52 odstotka na 1,41 milijarde evrov, iz zdravstvenih zavarovanj pa za 2,41 odstotka na 483 milijonov evrov.

Tako pri premoženjski kot tudi zdravstveni premiji je bil sicer šele decembra prvič v letu 2015 opaziti rast (0,5 odstotka oz. 2,4 odstotka).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin