Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
4. 4. 2017,
17.58

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,98

Natisni članek

množično financiranje Ti Pocket Pro Kickstarter

Torek, 4. 4. 2017, 17.58

6 let, 7 mesecev

Zasnovala pisalo in v manj kot 24 urah dobila več kot sto tisoč dolarjev

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,98
Ti Pocket Pro | Foto Ti Pocket Pro

Foto: Ti Pocket Pro

Pisalo Ti Pocket Pro je na platformi za množično financiranje v le enem dnevu preseglo zastavljen načrt, za katerega so imeli 35 dni časa. Inovatorja iz Chicaga sta v manj kot 24 urah prepričala prek tisoč podpornikov. Kaj je (tako) posebnega pri njunem pisalu?

V začetku prvega aprilskega tedna sta Američana Chadwick Parker in Joe Huang predstavila posebno pisalo na platformi za množično financiranje Kickstarter in v enem dnevu prepričala že več kot 1400 podpornikov in presegla mejo sto tisoč evrov (do objave članka sta zbrala 96 tisoč evrov). Njun načrt za izvedbo projekta je bil pet tisoč dolarjev (4600 evrov), do konca kampanje pa je preostalo še 35 dni.

In kaj je tako posebnega pri pisalu? Inovatorja iz Chicaga obljubljata, da lahko v pisalo vstavite več kot 80 različnih polnil.

"Ugotovila sva, da večina ljudi ocenjuje svojo všečnost pisal glede na njihovo polnilo, kako pišejo. Večina pisal na trgu vas prisili, da morate vsakič kupiti celotno novo pisalo, tudi če želite zamenjati le polnilo ali zamenjati znamko," pravita inovatorja, ki sta od leta 2011 na Kickstarter prijavila že 21 projektov.


Slovenska ideja, da ob morju ne boste več iskali kamnov 


Ti Pocket Pro | Foto: Ti Pocket Pro Foto: Ti Pocket Pro

Manjši od številnih na trgu

Pisalo je izdelano iz titana in keramičnih delov in je na voljo v sivi in črni barvi. Njihov patent omogoča, da čeprav so polnila različnih velikosti, jih lahko vstavite v Ti Pocket Pro, njegovo dolžino pa prilagodite z vrtenjem in podaljšanjem zgornjega dela pisala.

Čeprav je pisalo krajše od najbolj prodajanih pisal na trgu, pa ima enako veliko površino, kamor pridejo prsti ob prijemu.

Američana sta razmišljala tudi o uporabi pisala v tihih prostorih, ko tišino prereže klik ob sprožitvi pisala, zato se Ti Pocket Pro sproži z zavojem spodnjega dela pisala.

Za ogled videa, s katerim inovatorja nagovarjata na Kickstarterju, kliknite tukaj. | Foto: Za ogled videa, s katerim inovatorja nagovarjata na Kickstarterju, kliknite tukaj.

Zakaj sta se znova odločila za Kickstarter?

"Na Kickstarterju se počutiva kot doma. Nimava in tudi nočeva partnerjev, zato sva se znova odločila, da z novo inovacijo začneva na Kicstarterju," pravita Parker in Huang, ki nista novinca na platformah za iskanje zagonskega kapitala. Ti Pocket Pro je njun 21. projekt.

Ti Pocket Pro | Foto: Ti Pocket Pro Foto: Ti Pocket Pro In kako se bodo soočili s težavami, ki se lahko pojavijo na poti od izdelave pisala do končnih uporabnikov?

"Dobro veva, kaj morava narediti, da bo projekt uspešen. Edino tveganje predstavlja zamuda pri dobavi, če bodo kakšne težave pri izdelavi. Pisala, ki smo jih izdelali kot prototipe, bodo potrebovala še nekaj manjših popravkov," pravita ameriška inovatorja.

Ne spreglejte