Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Torek,
4. 4. 2017,
18.11

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Gorazd Skubin HSE

Torek, 4. 4. 2017, 18.11

6 let, 7 mesecev

Vodenje HSE bo začasno prevzel Matjaž Marovt

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Potem ko je minuli torek Gorazd Skubin po letu dni odstopil z vrha Holdinga slovenske elektrarne (HSE), je nadzorni svet začasno vodenje skupine danes zaupal Matjažu Marovtu, sicer finančnemu nadzorniku družbe.

"Matjaž Marovt je strokovnjak z obilico vodstvenih izkušenj v slovenskih in mednarodnih podjetjih. Verjamemo, da bo s svojim znanjem pripomogel k doseganju zastavljenih ciljev, ki so pred družbo in skupino HSE," je po seji povedal prvi nadzornik HSE Milan Perović.

Matjaž Marovt je samostojni poslovni svetovalec z bogatimi vodstvenimi izkušnjami iz velikih slovenskih in mednarodnih podjetij. | Foto: HSE Matjaž Marovt je samostojni poslovni svetovalec z bogatimi vodstvenimi izkušnjami iz velikih slovenskih in mednarodnih podjetij. Foto: HSE

Ena od ključnih nalog novega člana poslovodstva, generalnega direktorja HSE, bo zagotoviti stabilno vodenje in poslovanje, so zapisali v sporočilu za javnost.

Med pomembnimi cilji Marovtovega mandata bo tudi povečanje ugleda skupine HSE. "To si zasluži tudi tri tisoč zaposlenih v rudarstvu ter proizvodnji in prodaji električne energije, ki z zavzetim delom izvajajo poslanstvo največje slovenske elektroenergetske skupine. Brez HSE ni varne in zanesljive oskrbe z električno energijo in prav je, da ima tako pomembna skupina tudi ustrezno javno podobo na eni ter notranje ozračje na drugi strani," dodaja Marovt, ki v obdobju opravljanja funkcije začasnega člana poslovodstva na HSE ne sme delovati kot član nadzornega sveta družbe. Mandat so mu zaupali za šest mesecev.

Kdo je Matjaž Marovt

Marovt je po izobrazbi univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike z diplomo Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Podiplomski magistrski študij s področja manedžmenta kakovosti je opravil na Sheffield Business School.

Bil je direktor tehnične direkcije v podjetju Adria Mobil in član uprave družbe Prevent Global, še prej pa je bil vrsto let na vodstvenih funkcijah v Gorenju kot direktor kakovosti, direktor programa in izvršni direktor za nabavo in logistiko.

Ne spreglejte