SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Viator & Vektor: Ni res, da si ne prizadevamo za rešitev TVM

4

termometer

V skupini Viator & Vektor za zdaj še vedno ne želijo javno govoriti o tem, kakšna usoda čaka Tovarno vozil Maribor (TVM) s 140 delavci, ki je v njihovi lasti.

Kot so pojasnili, posameznih aktivnosti zaradi poslovnih interesov ne morejo komentirati, o rezultatih njihovih prizadevanj pa bodo tako zaposlene kot javnost pravočasno obvestili. Sicer pa v Viator & Vektorju, ki ga vodi Zdenko Pavček, hkrati ostro zavračajo navedbe predstavnikov sveta delavcev in sindikata v mariborski družbi, da si ne prizadevajo pri iskanju rešitve za TVM. Ob tem so spomnili, da so v zadnjih treh letih z namenom zagotovitve nadaljevanja proizvodnje podprli poslovanje družbe z dodatnimi devetimi milijoni evrov lastnih sredstev.

"Aktivno vodimo razgovore na različnih področjih, vse s ciljem rešitve Tovarne vozil Maribor, zato je skrajno nekorektno in zavajajoče podajanje izjav o neodgovornem ravnanju Zdenka Pavčka in skupine Viator & Vektor," je v sporočilu za javnost zapisal glavni izvršni direktor družbe Milan Šajn in dodal, da so izjave predstavnikov stavkovnega odbora TVM in sindikata SKEI glede njihovih (ne)prizadevanj za ohranitev TVM neresnične in neodgovorne. Za neodgovorno je Šajn označil tudi pozivanje sindikata SKEI k stečaju mariborskega podjetja.

Usoda delavcev mariborskega proizvajalca nizkopodnih avtobusov, ki stavkajo že od začetka leta, je tako še naprej popolna neznanka. Še vedno pa ostaja neporavnanih tudi okoli 300 evrov lanskega regresa in cela decembrska plača.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin