Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 1. 2011,
12.30

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 20. 1. 2011, 12.30

7 let, 2 meseca

Veletekstil bo v prisilni poravnavi poplačal 31 odstotkov terjatev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Družba Veletekstil, ki je od julija lani v prisilni poravnavi, bo upnikom poplačala 31 odstotkov navadnih terjatev, od tega tretjino v 33 mesecih, preostalo pa v 45 mesecih.

Ugotovljenih je bilo 5,3 milijona navadnih terjatev, od tega 1,44 milijona hčerinske družbe Veletekstil Maloprodaja, ki pa je terjatev spremenila v delnice.

Delež poplačila navadnih terjatev je 31 odstotkov

Upniki so v tem tednu s potrebno večino potrdili postopek prisilne poravnave, je razvidno iz objave na spletni strani Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes).

Glede na sklep o potrditvi prisilne poravnave, ki ga je na Ajpesu objavilo Okrožno sodišče v Ljubljani, je delež poplačila navadnih terjatev 31 odstotkov, pri čemer bo 11 odstotkov poplačanih v 33 mesecih, 20 odstotkov pa v 45 mesecih.

Med navadnimi terjatvami je najvišja terjatev družbe Veletekstil Maloprodaja

V postopku prisilne poravnave, ki ga je sodišče začelo 7. julija lani, je prisilna upraviteljica Nataša Gibičar ugotovila za 5,3 milijona evrov navadnih terjatev, 5,9 milijona evrov ločitvene pravice in 62.000 evrov prednostnih terjatev (neizplačane plače in odpravnine). Med navadnimi terjatvami je najvišja terjatev družbe Veletekstil Maloprodaja, v višini 1,44 milijona evrov, in družbe Keting v višini 1,40 milijona evrov.

Družba je kot alternativo 31-odstotnemu poplačilu terjatev ponudila konverzijo terjatev v delnice družbe, pri čemer bi ena delnica pomenila 4,173 evra prenesene terjatve. Delnice je v ponedeljek vpisala družba Veletekstil Maloprodaja, in sicer 345.154 novih delnic v znesku 1,44 milijona evrov, je Gibičarjeva danes objavila na Ajpesu.

Veletekstil je družbo Veletekstil Maloprodaja in družbo Veletekstil Nepremičnine oddelil aprila 2009, na matični družbi pa je ostala dejavnost trgovine na debelo in deloma trgovine na drobno ter vse finančne naložbe.

Ne spreglejte