SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Thermani Laško letos pričakujejo več kot 20 milijonov evrov prihodkov

2

termometer

 | Foto:
V Thermani Laško letos pričakujejo več kot 20 milijonov evrov prihodkov, kar je 15 odstotkov več kot lani. Direktor družbe Roman Matek je z letošnjim poslovanjem zadovoljen.

Podjetje bo po dveh letih izgube letos imelo morda celo minimalen dobiček.

Četrto najbolj obiskano naravno zdravilišče pri nas

Kot je Matek dejal, bodo leto 2010 sklenili z več kot 160.000 prenočitev, kar Thermano Laško uvršča na četrto mesto med slovenskimi naravnimi zdravilišči po ustvarjenih prenočitvah. Po njegovih besedah je izguba v zadnjih dveh letih predvsem posledica vlaganj v nove naložbe in slabih razmer v turizmu.

Poudaril je, da so letos končali naložbo v wellness park, v okviru katerega so zgradili tudi kongresni hotel s 84 sobami. V letu 2011 pa bo Thermana Laško pozornost namenila kakovosti in trženju svojih storitev. Posebnih naložb po Matkovih besedah prihodnje leto najverjetneje ne bo.

Hotel ob dvorani Zlatorog je že projektiran

Na vprašanje, kdaj bo podjetje začelo graditi hotel ob celjski športni dvorani Zlatorog na Hudinji, je Matek odgovoril, da je hotel že projektiran, trenutno poteka pridobitev gradbenega dovoljenja, vendar bo gradnja odvisna od pridobitve finančnih virov. Zemljišče za gradnjo hotela je družba pridobila že pred štirimi leti.

Thermana Laško načrtuje tudi razširitev centra za varstvo starejših, vendar je tudi ta naložba odvisna od finančnih virov in dobre volje države pri podelitvi koncesije za varstvo starejših, je še dejal Matek.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin