SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V ajdovski Lipi Plus še brez rešitve

2

termometer

Po petem dnevu stavke zaposlenih v Lipi Plus, ki se ji niso pridružili režijski delavci, še vedno ni pričakovati konca stavke.

Direktor Peter Šmid na zboru delavcev zaposlenim ni povedal, kdaj bo lahko izpolnil stavkovne zahteve in kaj čaka družbo v prihodnje. Investitor se je umaknil Šmid je delavce seznanil z umikom investitorja, ki je želel vložiti denar v dokapitalizacijo, propadli pa naj bi tudi nekateri drugi dogovori. Kot je povedal vodja stavkovnega odbora Franc Žvokelj, naj bi direktor za popoldan napovedal še neke nove pogovore na ministrstvu, tako da bo usoda Lipe Plus dokončno znana v sredo dopoldan.

"Za delavce bi bil boljši stečaj"

Žvokelj je še povedal, da v družbi trenutno poteka revizija poslovanja. Pripravljajo se dokumenti, ki so potrebni, če bi se v prihodnjih dneh odločili za stečaj ali prisilno poravnavo. "Za delavce bi bil zagotovo boljši stečaj, saj je veliko vprašanje, koliko denarja bi sploh lahko dobili v primeru prisilne poravnave," je še dejal.

S stavko bodo nadaljevali v sredo Delavci bi raje nadaljevali z delom, saj imajo naročil za prihodnje tri mesece, vendar pa nimajo dovolj denarja za nakup repromateriala. Denarja pa ni niti za del novembrskih in decembrske plače, polovico lanskega regresa ter plačilo prispevkov zaposlenih za zadnja dva meseca v letu 2010. Zato bodo delavci s stavko nadaljevali tudi v sredo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin